Salvamontiştii din staţiunea Straja au intervenit, în perioada Crăciunului şi Anului Nou, la aproape 50 de cazuri în care turiştii au suferit diverse accidentări pe pârtiile de schi, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre traumatisme ale mâinilor şi picioarelor.
‘Din 23 decembrie şi până pe 2 ianuarie am avut 46 de solicitări. Suntem oarecum în media anilor trecuţi, însă atunci nu erau atât de mulţi turişti în staţiune. În general, accidentările sunt cele specifice perioadei pe care o traversăm – traumatisme sau fracturi ale braţelor şi picioarelor, însă am avut şi patru cazuri de traumatisme craniene. Din fericire, viaţa oamenilor nu a fost pusă în pericol’, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.
Potrivit acestuia, staţiunea Straja are un grad de ocupare de circa 60% şi sunt funcţionale pârtiile Constantinescu, Mutu şi Platoul Soarelui, asigurate cu un strat de zăpadă artificială.
‘Calitatea pârtiilor poate fi apreciată cu note de 7 până la 8’, a precizat Resiga.
Turiştii care doresc să ajungă în Straja sunt sfătuiţi să urce cu telegondola şi să lase maşinile la staţia de plecare din oraşul Lupeni, unde există o parcare gratuită cu câteva sute de locuri. Telegondola funcţionează până la ora 17,00, iar apoi transportul din parcare poate fi asigurat de operatori privaţi.
Accesul maşinilor personale spre Straja este permis doar până la bariera de la intrare în staţiune.