AcasăStiri generaleIaşi: Universitatea de Ştiinţele Vieţii, centru naţional de examinare ECL

Iaşi: Universitatea de Ştiinţele Vieţii, centru naţional de examinare ECL

Universitatea de Ştiinţele Vieţii ‘Ion Ionescu de la Brad’ a obţinut acreditarea pentru a fi centru naţional de examinare ECL (European Consortium for the Certificate Attainment in Modern Languages).

În urma obţinerii acestei acreditări, USV Iaşi devine centru de testare ECL, certificarea fiind pentru limbile engleză, franceză, italiană, română, niveluri A2, B1, B2 şi C1.

Potrivit reprezentanţilor USV, candidaţii au printre principalele beneficii echivalarea probei lingvistice la Bacalaureat, certificare internaţională în mai multe limbi, certificare parţială pe competenţe (scris sau oral) reconversie profesională, proiecte internaţionale şi certificat redactat în două limbi de către secretariatul Consorţiului ECL. Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp, şi sunt recunoscute în întreg spaţiu european, în America Centrală şi America de Sud.

‘Misiunea centrului naţional din România este aceea de a dezvolta o reţea de centre regionale de examinare ECL şi de a promova programul la nivel naţional. În prezent funcţionează 85 de centre ECL în România, printre care şi USV Iaşi. Pe lângă limbile engleză, franceză, italiană, şi română, în luna februarie urmează a primi acreditarea şi limba germană pentru nivelurile A2, B1, B2 şi C1. Acţiunea de extindere a Consorţiului ECL continuă pentru a facilita candidaţilor posibilitatea obţinerii certificării ECL cât mai aproape de oraşul de reşedinţă’, a declarat lector dr. Roxana Mihalache, din cadrul departamentului de Agroeconomie al USV Iaşi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks