AcasăStiri generaleCluj: Autoutilitară ridicată de poliţişti, după ce a fost obiectul unei înşelăciuni...

Cluj: Autoutilitară ridicată de poliţişti, după ce a fost obiectul unei înşelăciuni în Austria

Poliţiştii clujeni au indisponibilizat o autoutilitară care face obiectul infracţiunii de înşelăciune în Austria.

‘La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Turda – Biroul de Investigaţii Criminale au depistat, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, o autoutilitară ce figura ca fiind obiectul material al infracţiunii de înşelăciune într-o anchetă derulată în Austria. În fapt, la data de 24 decembrie 2023, la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale au fost furnizate date referitoare la o autoutilitară, ce s-ar afla în zona municipiului Turda, şi care ar face obiectul infracţiunii de înşelăciune pe teritoriul Austriei. În acest context, în urma activităţilor investigative şi a suportului informativ furnizat de Biroul de Investigaţii Criminale, poliţiştii Secţiei 9 Poliţiei Rurală Turda au oprit în trafic, în comuna Călăraşi, autoutilitara în cauza, la volanul căreia a fost identificat un bărbat, de 35 de ani, din judeţul Cluj’, se arată într-o informare a IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost condus la sediul poli?iei pentru continuarea cercetărilor, iar autoutilitară, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost ridicată în vederea indisponibilizării.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Schimbul de date şi informaţii cu autorităţile austriece s-a realizat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks