AcasăStiri generaleTimiş: Timişorenii îşi pot plăti, începând de luni, taxele şi impozitele, mărite...

Timiş: Timişorenii îşi pot plăti, începând de luni, taxele şi impozitele, mărite cu rata inflaţiei de 13,8%

Timişorenii îşi pot plăti începând de luni, 15 ianuarie, taxele şi impozitele locale la Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara (DFMT), Primăria recomandându-le contribuabililor să folosească şi sistemul online sau serviciile poştale, pentru a evita cozile.

Şi în acest an se acordă o bonificaţie de 10% pentru plata anticipată a obligaţiilor fiscale locale, până la data de 31 martie, care includ impozitul pe clădiri, impozitul pe teren sau pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an 2024 de către contribuabilii persoane fizice şi persoane juridice, a anunţat, vineri, Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Administraţia publică locală a anunţat, în luna noiembrie, că nivelul de impozitare nu se majorează, fiind stabilite la acelaşi nivel încă din 2018. Grila de impozitare este ajustată anual cu rata inflaţiei calculată de Institutul Naţional de Statistică şi se aplică la fel în toată ţara. Rata inflaţiei este de 13,8% şi acesta este procentul pe care timişorenii îl vor avea de plătit în plus, comparativ cu anul trecut.

Se menţin şi în 2024 scutirile de impozit pentru anumite categorii de imobile, beneficiari şi activităţi (persoane cu venituri mici, asociaţii care prestează servicii sociale, scutiri pentru persoanele care şi-au reabilitat termic imobilul). AGERPRES / (AS – autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks