AcasăStiri generaleBuzău: 'Inocenţii', cartea anului 2023 la Biblioteca Judeţeană 'V. Voiculescu'

Buzău: ‘Inocenţii’, cartea anului 2023 la Biblioteca Judeţeană ‘V. Voiculescu’

Biblioteca Judeţeană ‘V. Voiculescu’ Buzău a desemnat romanul ‘Inocenţii’ de Ioana Pârvulescu drept cel mai citit volum al anului 2023, în urma unei analize privind cărţile împrumutate de cititori.

Într-un top 30 al celor mai citite cărţi din 2023 în cadrul secţiilor Bibliotecii, romanul ‘Inocenţii’ de Ioana Pârvulescu s-a plasat pe locul I în topul preferinţelor cititorilor.

Scriitoarea Ioana Pârvulescu a iniţiat şi coordonat la Editura Humanitas colecţia ‘Cartea de pe noptieră’. În 2013 a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru literatură.

Pe locul al doilea în topul cărţilor împrumutate de la Biblioteca judeţeană din Buzău a fost ‘Războiul care mi-a salvat viaţa’ de Kimberly Brubaker Bradley, traducere de Iulia Arsintescu.

De asemenea, romanul ‘Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război’ de Camil Petrescu a fost foarte solicitat de cititori.

‘Cartea cu jucării’ de Tudor Arghezi, ‘Amintiri din copilărie’ de Ion Creangă şi ‘Dumbrava minunată’ de Mihail Sadoveanu întregesc topul celor mai împrumutate cărţi din anul 2023 la Biblioteca Judeţeană ‘V.Voiculescu’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks