AcasăStiri generalePrahova: Campus de învăţământ dual, prin PNRR; a fost semnat contractul în...

Prahova: Campus de învăţământ dual, prin PNRR; a fost semnat contractul în valoare de 30 milioane euro

Ploieşti, 17 ian/ Agerpres/- Primul campus de învăţământ dual din Prahova va fi realizat cu fonduri obţinute din PNRR, contractul de finanţare în valoare de 30 de milioane de euro fiind semnat, miercuri, de ministrul Educaţiei, Ligia Deca şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Iulian Dumitrescu.

Proiectul ‘Consorţiu Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP’ este elaborat de CJ Prahova, în parteneriat cu Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, Liceul ‘Lazăr Edeleanu’ şi OMV Petrom şi va include locuri de cazare, bază sportivă, locuri de relaxare şi agrement, laboratoare cu dotări ultramoderne şi clădiri administrative, arată CJ într-un comunicat de presă.

‘Prahova pe primul loc înseamnă un judeţ în care tinerii, indiferent de condiţia lor materială, să beneficieze de cele mai bune condiţii şi de o educaţie performantă şi adaptată pieţei muncii. La fel cum înseamnă o colaborare bună cu mediul de afaceri, dar şi cu instituţiile de învăţământ. Constant, am luptat pentru dezvoltarea învăţământului universitar şi tehnic la noi în judeţ şi pentru păstrarea aici a celor mai bune minţi din Prahova oferind oportunităţi şi infrastructură la standarde înalte. Faptul că reuşim să atragem 30 de milioane de euro fonduri europene pentru realizarea acestui campus integrat pentru învăţământul profesional şi tehnic reprezintă o reuşită importantă a Consiliului Judeţean. Vreau să mulţumesc partenerilor noştri care au făcut posibilă această reuşită’, a declarat, conform comunicatului, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Cele două obiective fundamentale ale proiectului sunt crearea unor oportunităţi de dezvoltare profesională şi academică pentru elevii şi studenţii din Prahova şi sprijinirea companiilor prahovene cu forţă de muncă bine pregătită pentru a înfrunta provocările viitorului.

Proiectul are o valoare totală aprobată de 149.352.292 de lei. Termenul până la care investiţia ar urma să fie finalizată şi dată în folosinţă este 30 iunie 2026.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks