AcasăStiri generaleArgeş: Avocat reţinut pentru trafic de influenţă; a primit 10.000 de euro...

Argeş: Avocat reţinut pentru trafic de influenţă; a primit 10.000 de euro promiţând că va interveni la ÎCCJ

Un avocat din cadrul Baroului Argeş, suspectat că a primit 10.000 de euro de la o persoană condamnată în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost reţinut de procurorii anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, suspectul a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

‘În primăvara anului 2019, suspectul (…) ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză), condamnată într-un dosar penal la o pedeapsă cu închisoarea în regim de detenţie, suma de 10.000 euro, pe care ar fi şi primit-o efectiv, în perioada aprilie – iulie 2019, prin mai multe transferuri făcute prin intermediul sistemului ‘Western Union’. Banii respectivi ar fi fost pretinşi de suspect pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra judecătorilor din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi că-i va determina pe aceştia să adopte o soluţie de admitere a recursului în casaţie pe care martorul, prin intermediul avocatului, urma să o exercite’, se precizează în comunicat.

După punerea în mişcare a acţiunii penale, avocatul urmează să fie prezentat Curţii de Apel Piteşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, mai informează DNA.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks