AcasăPoliticaPremierul Marcel Ciolacu, la Roma: Îi mulțumesc doamnei premier Giorgia Meloni pentru...

Premierul Marcel Ciolacu, la Roma: Îi mulțumesc doamnei premier Giorgia Meloni pentru sprijinul acordat comunității românești

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, joi, la Roma, că îi mulțumește premierului Italiei, Giorgia Meloni, pentru sprijinul acordat comunității românești.
”Punctele esențiale ale ședinței comune a celor două Guverne au fost intensificarea legăturilor economice dintre cele două țări astfel încât să doborâm recordul din 2023, când schimburile comerciale bilaterale au depășit 20 de miliarde de euro, și protejarea drepturilor celor peste 1 milion de români care trăiesc și lucrează în Italia.
Îi mulțumesc doamnei premier Giorgia Meloni pentru sprijinul acordat comunității românești, precum și pentru deschiderea în a rezolva o problemă sensibilă a românilor care au muncit în Italia și anume, soluționarea cu celeritate a dosarelor de pensie. Astfel, prin creșterea numărului de funcționari italieni care se ocupă de acest lucru, termenul s-a redus de la 2-3 ani la 3-4 luni.
De asemenea, am semnat o declarație comună prin care am stabilit baza unui plan de acțiune care va aduce relațiile dintre țările noastre la un alt nivel”, a spus premierul.

Articolul Premierul Marcel Ciolacu, la Roma: Îi mulțumesc doamnei premier Giorgia Meloni pentru sprijinul acordat comunității românești apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks