AcasăPoliticaDiscursul lui Iohannis de la congresul PPE: Nu apare nicio referință la...

Discursul lui Iohannis de la congresul PPE: Nu apare nicio referință la „român”, ci numai la „europeni”. Numele țării apare doar o dată, ca referință la războiul din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs în cadrul Congresului Partidului Popular European (PPE) de la București, în care nu a rostit nici măcar o dată cuvinte precum „român” sau „români”, scrie r3media.ro.

Deși este președintele României, numele țării noastre n-a avut loc decât o singură dată în discursul prezidențial și atunci doar prin referință geografică față de războiul din Ucraina.

Situația este și mai tragică, dacă luăm în considerare că evenimentul a avut loc chiar la București, cel mai mare oraș românesc fiind menționat doar o dată.

În schimb, Iohannis s-a referit la „europeni” și familie „europeană” de cinci ori.

Uniunea Europeană a fost menționată de 13 ori, iar Europa de trei ori.

Cine nu ar ști despre cine e vorba, ar putea considera lejer că este vorba că vorbitorul este membru al unui „popor european”, al cărui stat se numește „Uniunea Europeană”, la un eveniment găzduit geografic de partea acesteia aflată la „granițele Ucrainei”.

Articolul Discursul lui Iohannis de la congresul PPE: Nu apare nicio referință la „român”, ci numai la „europeni”. Numele țării apare doar o dată, ca referință la războiul din Ucraina apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks