AcasăPoliticaOana Marciana Ozmen, la întrevederea Comisiilor reunite pentru politică externă și industrii...

Oana Marciana Ozmen, la întrevederea Comisiilor reunite pentru politică externă și industrii și servicii cu Delegația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială

Deputata Oana Marciana Ozmen (PNL) a pasrticipat la întrevederea Comisiilor reunite pentru politică externă și industrii și servicii cu Delegația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială. 
”Am participat la întrevederea Comisiilor reunite pentru politică externă și industrii și servicii cu Delegația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială.
În cadrul întâlnirii, am prezentat perspectivele de dezvoltare ale industriei României. Dezvoltarea producției de hidrogen se suprapune cu dezvoltarea industriei de regenerabile din România. În acest sens, am inițiat anul trecut primul proiect legislativ care vizează utilizarea hidrogenului în țara noastră. Proiectul a fost adoptat de Parlament și promulgat de domnul Klaus Iohannis, Președintele României.
De asemenea, am inițiat propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor. Proiectul aliniază reglementările naționale la cele mai recente standarde și practici în domeniul eficienței energetice promovate de instituțiile europene. Inițiativa aduce claritate noțiunilor precum anvelopa termică a clădirii și sursele regenerabile de energie, facilitând implementarea unor standarde ridicate în construcția și renovarea clădirilor. Proiectul introduce și obligativitatea unui raport de conformare nZEB în certificatul de urbanism emis de primărie, aceasta fiind o măsură pentru încurajarea dezvoltării clădirilor cu consum de energie cât mai aproape de minim.
Din delegația Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială au făcut parte doamna Fatou Haidara, adjunct al Directorului general UNIDO, domnul Josef Karl Pelikan, șef de cabinet și reprezentant special pentru Europa de Est și Asia Centrală, doamna Solomyia Omelyan, șeful Biroului Regional pentru Europa și Asia Centrală, domnul Ranko Vujacic, Senior Expert, Departamenul de elaborare politici, doamna Mariia Pavlova, administrator programe, Biroul Regional pentru Europa și Asia Centrală, domnul Vlad Toma, Intern, Biroul Șefului de Cabinet. Din partea Camerei Deputaților au participat doamna Cristina Prună, vicepreședinte, Comisia pentru industrii și servicii, domnul Cristian Bordei, secretar al Comisiei pentru politică externă și domnul Alexandru-Răzvan Cuc, membru al Comisiei pentru politică externă. Întâlnirea a fost prezidată de domnul Ovidiu Ganț, secretar al Camerei Deputaților.
Împreună, consolidăm industria României și contribuim la asigurarea independenței energetice a Europei!”, a scris Oana Marciana Ozmen pe Facebook.

Articolul Oana Marciana Ozmen, la întrevederea Comisiilor reunite pentru politică externă și industrii și servicii cu Delegația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks