AcasăPoliticaCozmin Guşă: Felix Tătaru, omul care i-a făcut campania lui Băsescu în...

Cozmin Guşă: Felix Tătaru, omul care i-a făcut campania lui Băsescu în 2004, s-a pus în slujba lui Ciolacu; Tătaru a fondat și coordonează o asociație a oamenilor de afaceri ortodocși, se pare că sunt deja vreo 1.000 de membri în această asociație, treabă ciudată și neavenită, după părerea mea

„Felix Tătaru este mai puțin cunoscut de către opinia publică. Probabil ar fi doar pentru faptul că a fost unul dintre consilierii de imagine în campaniile electorale ale lui Traian Băsescu. Băiat deștept și descurcăreț, absolvent, atenție, de studii teologice, după ce Băse’ a câștigat prezidențialele în 2004, fericitul Tătaru a devenit abonatul contractelor cu instituțiile statului. De-a lungul vremii au fost numărate câteva sute de astfel de contracte, astăzi el ajungând să fie un foarte, foarte bogat și influent om de afaceri. Nu insist, dar e de la sine înțeles că a reușit acest lucru fiind acceptat și conlucrând cu rețeaua Statului Paralel, el fiind tovarăș cu Coldea, cum s-ar zice”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Acum un an, am auzit că a fondat și coordonează o asociație a oamenilor de afaceri ortodocși, se pare că sunt deja vreo 1.000 de membri în această asociație, treabă ciudată și neavenită, după părerea mea. De ce s-ar grupa afaceriștii după criterii religioase și nu, de exemplu, după cele profesionale? Am devenit curios, m-am interesat în plus și l-am găsit, atenție, în altă postură, cea de ghid coordonator al unor duhovnici, preoți călugări, ajutându-i pe aceștia să ajungă în preajma oamenilor de la vârful statului român. Da, da! El, Felix Tătaru, a făcut și face acest lucru. Și uite așa duhovnicii călugări au căpătat autoritate la rândul lor asupra acestor personalități, iar descurcărețul Felix a reușit să intre cu regularitate, de mână cu duhovnicii, în ministerele, agențiile și companiile de stat. În această rețea extrem de interesantă, s-o numim rețeaua Felix-duhovnici, sunt nume celebre și cu mare influență în statul român; eu le știu aproape pe toate, dar aseară, în emisiunea Ancăi Alexandrescu, am dat doar exemplul președintelui Curții de Conturi, Mihai Busuioc, care este unul dintre cei importanți care se spovedește în această rețea. Tătaru a intervenit în direct la televiziune, degajat și sigur de sine de la volan, și ne-a mărturisit mie și Ancăi Alexandrescu că unul dintre cei mai vizați membrii ai acestei rețele, starețul Nectarie de la Sihăstria Putnei, este nimeni altcineva decât chiar duhovnicul său. Ei bine, acest stareț Nectarie, împreună cu Tătaru, sunt prezenți săptămânal în birourile puternicilor statului român și voi vă închipuiți cu ușurință că scopul nu e spovedania.

Tătaru a negat legătura lui Nectarie cu Busuioc, spre exemplu, numai că există mulți martori ai întâlnirilor lor cu starețul din creierii Moldovei, ba chiar au fost împreună recent într-o excursie în Israel. Tot în această formulă se întâlnesc ei și cu Ciprian Olinici. Nu vă spune multe numele; vă spun eu cine este, Secretarul de Stat pentru Culte, adică omul cel mai important care împarte banii destinați bisericilor din România. Nu o mai lungesc, este limpede că Nectarie și Tătaru au treabă multă, dar una care nu poate avea legătură decât cu banii și cu contractele. Felix Tătaru s-a pus de câteva luni în slujba lui Ciolacu și, deși pare un demers interesant și productiv pentru amândoi, aseară, atât Tătaru, cât și Ciolacu, au negat legătura lor, tot în duet. E treaba lor să plece capul în fața celor ce i-au văzut împreună destul de des în ultimele trei luni. În baza acestor descrieri succinte, vă las deocamdată să vă imaginați cam cum acționează rețeaua Felix-duhovnici, preoți călugări, una asimilabilă Statului Paralel, cum le poate fi de folos organizația oamenilor de afaceri ortodocși, dar mai ales cum îi folosesc pe cei de la vârful statului român, pe care nu doar că-i spovedesc, dar îi și consiliază, vă închipuiți cam în ce direcții și scopuri. Felix Tătaru e azi „Omul Negru” al zilei doar pentru că a mințit aseară în direct la televiziune; pentru restul isprăvilor sale va fi premiat în curând. Știți că aici la Gold FM nu ratăm nimic din ceea ce înseamnă rețeaua Statului Paralel”, scrie Guşă.

Articolul Cozmin Guşă: Felix Tătaru, omul care i-a făcut campania lui Băsescu în 2004, s-a pus în slujba lui Ciolacu; Tătaru a fondat și coordonează o asociație a oamenilor de afaceri ortodocși, se pare că sunt deja vreo 1.000 de membri în această asociație, treabă ciudată și neavenită, după părerea mea apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks