AcasăPoliticaDeputatul AUR Lilian Scripnic critică legea privind dezincriminarea evaziunii fiscale

Deputatul AUR Lilian Scripnic critică legea privind dezincriminarea evaziunii fiscale

Deputatul AUR Lilian Scripnic a criticat dur Parlamentul și președintele statului pentru adoptarea și promulgarea legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub 1.000.000 euro, inițiată de coaliția PSD-PNL. Legea a fost contestată de opoziție și criticată de Parchetul European Anticorupţie.
  • Lilian Scripnic și-a exprimat dezamăgirea față de influența politică asupra Curții Constituționale, care a susținut că legea urmărește recuperarea prejudiciului, nu condamnarea făptașilor. „Este frustrant şi dezamăgitor că unii dintre cei mai buni specialişti în drept, aduşi să lucreze în una dintre cele mai prestigioase instituţii, Curtea Constituţională, ajung să fie influentaţi politic şi să uite scopul pentru care lucrează, acela de a veghea la aplicarea şi respectarea prevederilor constituţionale,” a declarat Scripnic.
El a avertizat că legea corupe mediul de afaceri, deoarece antreprenorii cinstiți, împovărați de taxe mari, vor fi tentați să facă evaziune fiscală, știind că nu vor face închisoare. „Practic, PSD şi PNL dau liber la furat, dar atenţie, numai dacă furi pentru ei sau împarţi cu ei.”
Lilian Scripnic a subliniat că aceste modificări legislative ar trebui abrogate imediat. „Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor insistă ca de urgenţă aceste modificări să fie abrogate și rediscutate pentru adoptarea unor prevederi în concordanţă cu legislaţia europeană și cu spiritul de dreptate și echitate socială al poporului român.”

Articolul Deputatul AUR Lilian Scripnic critică legea privind dezincriminarea evaziunii fiscale apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks