AcasăPoliticaMAE s-a autosesizat în urma apariției în mass-media italiană a informațiilor cu...

MAE s-a autosesizat în urma apariției în mass-media italiană a informațiilor cu privire la dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, s-a autosesizat în urma apariției în mass-media italiană a informațiilor cu privire la dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone, regiunea Friuli Venezia Giulia din Republica Italiană, în contextul puternicelor inundații provocate de precipitațiile abundente din ultima perioadă.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile italiene competente pentru obținerea unor informații oficiale cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor dispărute.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile italiene nu au confirmat cetățenia persoanelor dispărute, operațiunile de căutare și procedurile de identificare fiind în curs de desfășurare.

Reprezentanții oficiului consular mențin în permanență dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor.

MAE va reveni cu noi informații legate de dispariția celor trei persoane, de îndată ce acestea vor fi disponibile.

MAE informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39040411652, +390404528136, +39040416350; apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al oficiului consular: +393408821688.

Articolul MAE s-a autosesizat în urma apariției în mass-media italiană a informațiilor cu privire la dispariția a trei persoane, posibil cetățeni români, în apele fluviului Natisone apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks