AcasăPoliticaCozmin Guşă: Nicușor Dan, membru dovedit al rețelei oculte a generalilor-interlopi; confruntarea...

Cozmin Guşă: Nicușor Dan, membru dovedit al rețelei oculte a generalilor-interlopi; confruntarea lui cu Gabriela Firea poate fi citită şi într-o cheie de natură civilizaţională, anume Ortodoxie vs. LGBT-ism

„Ultimele sondaje de opinie apărute în weekend indică o situație previzibilă la alegerile din București, respectiv polarizarea competiției pentru Primăria Municipiului București între Gabi Firea și Nicușor Dan, ce se situează ambii în marja unui scor de circa 30%, cu marja de eroare inclusă. Deși tendințele sunt contrare, de creștere la Firea, respectiv de scădere la Nicușor Dan, jocurile nu sunt încă făcute. Nu există emoție în campania de la București și nici nu se prevăd mari lovituri de imagine, din principalul motiv că Nicușor Dan refuză confruntarea față în față cu Gabriela Firea, astfel candidata pesedistă depinzând de mobilizarea activului de simpatizanți partinici, iar candidatul USR-ist de activarea electoratului de tip antiguvernamental din București”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă, candidat independent la Preşedinţia României.

„Fierberea, marea fierbere politică este legată, însă, de consecințele ulterioare în jocurile de putere electorale implicate de rezultatul de la București. Dacă va câștiga Nicușor Dan, prima consecință va fi consolidarea ADU și posibilitatea de a conta pentru ei în alegerile prezidențiale, poate chiar cu primarul de București candidat. Mai există apoi varianta ruperii guvernării de către PNL, la presiunea lui Iohannis, și impunerea lui Ciucă drept candidat comun PNL-ADU. O a treia variantă este renunțarea PSD la a avea un candidat la prezidențiale, justificabilă în urma pierderii Bucureștiului, și demers comun prin susținerea unui tandem Ciucă președinte – Ciolacu premier, ce le-ar asigura prezența certă în turul doi pentru candidatul comun PNL-PSD la prezidențiale. Dacă va câștiga Gabriela Firea, atunci PSD va lua un mare avantaj în fața PNL, fapt ce va determina un candidat propriu al PSD la prezidențiale, ce ar putea fi Ciolacu sau chiar Firea. Și în acest caz apare posibilitatea ruperii guvernării de către PNL și scenariul consecutiv al susținerii lui Ciucă de către PNL plus ADU. Acest scenariu al victoriei lui Firea implică, însă, și mutarea din nou a prezidențialelor în decembrie, deoarece Iohannis e interesat direct de ofilirea scorului candidatului PSD prin rezultatele proaste ale guvernării, perceptibile în această toamnă și iarnă, respectiv Iohannis mai este interesat de consolidarea electorală a lui Ciucă până la momentul din decembrie. Acestea sunt scenariile principale, prieteni goldiști; mai există câteva subvariante pe care le vom analiza în emisiunile Clubului de Gândire GOLD din această săptămână.

Legat de Statul Paralel, e limpede cu victoria lui Nicușor Dan, un membru dovedit al rețelei oculte a generalilor-interlopi, va da posibilitatea unei restructurări a „paralelilor”, ce pot spera la o reintrare în jocul politic, cu rezultate bunicele la prezidențiale și parlamentare. În plus, în acest mod se dă satisfacție și ambasadoarei SUA, Kavalec, ce-l susține pe față pe Nicușor Dan. În contrapartidă, însă, victoria lui Firea creează premisele destructurării rețelei Statului Paralel din politică, putând duce chiar la extincția acestei grupări la alegerile parlamentare. Mizele implicate așadar sunt diverse și mari; este, însă, și una de natură civilizațională, o confruntare de tip ortodoxie versus LGBT-ism. Nicușor Dan este cel mai important susținător al LGBT-ismului din politica românească (din aceste subterane îi vine de fapt mare parte din susținere), iar Gabi Firea este o creștină ortodoxă ferventă și practicantă (a și fost atacată des ca urmare a acestei opțiuni de viață pe care eu, spre exemplu, și alții o apreciem). Acestea sunt mizele implicate. Ne rămâne să urmărim atent în următoarele zile poziționările specifice, dar mai ales, atenție, trădările implicate de magnitudinea unei asemenea confruntări”, scrie Guşă.

Articolul Cozmin Guşă: Nicușor Dan, membru dovedit al rețelei oculte a generalilor-interlopi; confruntarea lui cu Gabriela Firea poate fi citită şi într-o cheie de natură civilizaţională, anume Ortodoxie vs. LGBT-ism apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks