AcasăPoliticaSociologul Mirel Palada: De la ora 19,00 a început să se simtă...

Sociologul Mirel Palada: De la ora 19,00 a început să se simtă o schimbare a trendului; o „anumită alianţă” începe să urce

Sociologul Mirel Palada a declarat duminică, la România TV, că din datele extrase din exit-poll-urile realizate la urne până la ora 19.00 reiese o schimbare a trendului la alegerile locale și europarlamentare.

„Pozițiile astea se schimbă dintr-un motiv foarte simplu, pentru că pe măsură ce trece ziua avem tipuri diferite de electorat. Unii votează dimineața, unii votează la amiază, unii votează spre seară, iar acum, fiind deja spre seară, începe să se simtă efectul acesta și acesta este motivul pentru care datele acestea sunt diferite de ce am avut până acum pentru că a început să vină valul de seară al votanților care este semnificativ diferit de valul până acum”, a declarat Palada.

El a precizat că o anumită „alianță” începe să crească în preferințele votanților, odată cu lăsarea serii, și că la vot au început să se prezinte mai mulți tineri decât în prima parte a zilei.

Consultantul Bogdan Teodorescu a declarat la rândul său, tot la România TV, în această după-amiază:

„Tradițional, electoratul de dreapta iese mai degrabă la această oră (după ora 18.00, n.red). De asemenea, electoratul mai tânăr iese la această oră și de asemenea electoratul urban iese la această oră, astfel încât avem un profil al felului în care alegerile se pot schimba. Deci putem să ne așteptăm ca scorurile bune obținute de o bună parte a partidelor care se bazau pe electoral mai bătrân, din zona rurală, nu foarte educată, să înceapă să-și piardă din avânt și acum să existe o echilibrare”.

Articolul Sociologul Mirel Palada: De la ora 19,00 a început să se simtă o schimbare a trendului; o „anumită alianţă” începe să urce apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks