AcasăPolitica„Ciolacu ştie că succesul PSD din alegeri are picioare de lut, de...

„Ciolacu ştie că succesul PSD din alegeri are picioare de lut, de aceea scoate la înaintare ‘sperietoarea’ Geoană pe care i-o flutură lui Ciucă”, scrie jurnalistul Sorin Roşca Stănescu

„Doar 48% dintre cetățenii cu drept de vot au creditat struțo-cămila. Acesta este votul politic. Ce se va adăuga la redistribuire nu legitimează această alianță. Voi face în cele ce urmează o comparație cu rezultatul alegerilor anterioare. Din 2019. Și voi raporta aceste rezultate la condițiile favorabile și nefavorabile pe care le-a avut PSD”, scrie, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, potrivit solidnews.ro.

„În prealabil însă, doresc să fac precizarea că cele 48%, dacă suntem onești, se împart în felul următor: 24% PSD, aparent un scor onorabil, și 24% PNL plus PDL, ceea ce reprezintă o pierdere gravă de viteză electorală. Dar să vedem în continuare cum s-au desfășurat alegerile în 2019, când PSD a obținut în final 24,4% scor politic.

În 2019, împotriva Partidului Social Democrat, condus la acea dată de Liviu Dragnea, personaj despre care am aflat acum că lucra mână în mână cu statul subteran, s-au aliniat următoarele forțe: instituția prezidențială, cu Iohannis în frunte, toate serviciile secrete, fie sub presiunea lui Florian Coldea, fie sub presiune externă, fie sub ambele.

Din interior au sabotat PSD o serie întreagă de demnitari din eșaloanele unu, doi și trei, care fuseseră recrutați de gruparea Coldea.

Mișcarea hashtag, care și-a direcționat vârful de atac împotriva PSD, perceput drept un partid total nefrecventabil. Ambasadele, care din păcate joacă un rol extrem de important în România politică, fără nicio excepție s-au manifestat și au acționat împotriva PSD. Se adaugă întreagă presă „progresistă” de tip neomarxist, finanțată și dirijată din centrele de interese nelegitime coordonate de George Soros. Cărora li s-au adăugat nu mai puțin decât 112 fundații și asociații din așa-zisa societate civilă finanțată de magnatul american. Iar rezultatul, încă o dată insist, a fost de 24,4%.

Astăzi, cu vânt din pupă, întrucât Marcel Ciolacu s-a „aliniat”, fără a mai fi subminat de către Klaus Iohannis, de către ambasade, de către servicii secrete etc., și cu sume uriașe din bugetul public, cheltuite pentru a mitui presa și pentru fel de fel de alte operațiuni de propagandă electorală, PSD nu a depășit ștacheta celor 24 de procente.

Și, în aceste condiții, de ce Marcel Ciolacu își permite să afirme că partidul pe care îl conduce a obținut un succes istoric? Ce argumente concrete are? Exhibiționismul acestuia, extrem de interesant, la o analiză mai atentă se observă că este cumva vecin cu panica. O panică care-l determină ca, pentru prima dată după luni întregi de negări, să-i dea dreptate și să-l introducă în jocul prezidențial pe Mircea Geoană. Pe post de sperietoare a lui Marcel pentru Nicu”, scrie Sorin Roşca Stănescu.

Articolul „Ciolacu ştie că succesul PSD din alegeri are picioare de lut, de aceea scoate la înaintare ‘sperietoarea’ Geoană pe care i-o flutură lui Ciucă”, scrie jurnalistul Sorin Roşca Stănescu apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks