AcasăPoliticaBogdan Teodorescu: Geoană are şanse la prezidenţiale; şi-a început campania de mult...

Bogdan Teodorescu: Geoană are şanse la prezidenţiale; şi-a început campania de mult timp, este o prezenţă constantă în spaţiul public, este perceput chiar de unii ca viitor preşedinte

„Într-o ediție recentă a emisiunii „E adevărat?”, moderată săptămânal de Ionuț Cristache și difuzată pe canalul YouTube 33, profesorul universitar Bogdan Teodorescu a discutat despre situația actuală a Partidului Național Liberal (PNL) și perspectivele viitoare ale acestuia, precum și despre șansele lui Mircea Geoană la apropiatele alegerile prezidențiale”, scrie site-ul canal33.ro.

Teodorescu a subliniat că, deși PNL a obținut un scor impresionant de 30% în alegeri, această performanță este dificil de repetat în absența unei mobilizări similare a primarilor care au luptat intens pentru partid în trecut.

„Oricine a urmărit Partidul Național Liberal știe că acest scor nu se va mai repeta fiindcă nu vor mai avea niciodată turbina primarilor care să lupte pentru ei cum au luptat pentru ei înșiși. Asta este una dintre problemele majore ale PNL. Scorul lor o să fie mare, dar nu o să mai fie cu 3 în față”, a explicat Teodorescu.

În contextul actual, USR se situează undeva la 8%, iar alianța dintre PNL și USR nu reușește să atingă pragul necesar pentru a se confrunta eficient cu PSD. „26 cu 8 face 34, orice mai aduni tot nu strângi suficient ca să te bați cu ciuma roșie”, a adăugat Teodorescu, evidențiind dificultatea de a forma o guvernare stabilă și eficientă în aceste condiții.

Referitor la alegerile prezidențiale, Teodorescu a menționat că Mircea Geoană are șanse considerabile de reușită dacă va candida împreună cu alte șapte persoane fizice cunoscute, printre care Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Elena Lasconi, George Simion, Diana Șoșoacă, Kelemen Hunor și Cristian Diaconescu.

„Între aceste persoane fizice, abandonate de partid… pentru că știm ce înseamnă asta, partidul nu se ocupă foarte tare de campania respectivă, Geoană ar putea să le ia fața acestor contracandidați pe câteva criterii”, a declarat același Teodorescu.

Analistul a subliniat și amănuntul potrivit căruia Mircea Geoană și-a început campania de mult timp și este deja o prezență familiară în spațiul public, fiind perceput de o parte din opinia publică ca viitor președinte al României.

„Dacă vă uitați pe net vedeți nenumărate comicării împotriva celorlalți candidați. Nu vedeți astfel de comicării împotriva lui Geoană”, a concluzionat Teodorescu, sugerând că această absență a criticilor poate fi un indicator al popularității și acceptării sale în rândul electoratului.

Articolul Bogdan Teodorescu: Geoană are şanse la prezidenţiale; şi-a început campania de mult timp, este o prezenţă constantă în spaţiul public, este perceput chiar de unii ca viitor preşedinte apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks