AcasăPoliticaDaniel Gheba (AUR): Decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei...

Daniel Gheba (AUR): Decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei este îngrijorătoare pentru România

Deputatul AUR Daniel Gheba afirmă că decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei este îngrijorătoare pentru România.

 

  • ”Decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei este îngrijorătoare pentru România. Înțeleg nevoia de a susține Ucraina în fața agresiunilor, dar nu pot ignora implicațiile majore pentru securitatea, economia și suveranitatea României.

Într-o perioadă în care situația regională este extrem de volatilă, renunțarea la unul dintre cele mai avansate sisteme de apărare antiaeriană ne poate lăsa vulnerabili. Sistemele Patriot sunt esențiale pentru protecția spațiului nostru aerian și pentru siguranța cetățenilor români.

Achiziția celor șapte sisteme Patriot a reprezentat cea mai costisitoare investiție din istoria României, cu un preț de aproximativ patru miliarde de dolari. Din cele șapte sisteme, doar patru au fost livrate, iar din cele patru, doar două sunt operaționalizate. Este inadmisibil din două sisteme să donăm unul. O astfel de donație, chiar și condiționată de negocieri ulterioare, nu poate fi justificată din punct de vedere economic.

În contextul actual, este vital să punem pe primul loc interesele României. Modernizarea Armatei României și interoperabilitatea cu NATO sunt obiective esențiale, dar acestea nu trebuie să vină în detrimentul securității naționale.

Este imperativ ca autoritățile să identifice soluții temporare care să acopere vulnerabilitățile create de această donație și să ofere clarificări asupra termenilor negocierilor cu partenerii noștri strategici.

Cer ca deciziile strategice să fie luate în interesul României și al poporului român. Siguranța și prosperitatea noastră trebuie să fie prioritatea numărul unu pentru conducerea țării!”, spune Daniel Gheba.

 

 

Articolul Daniel Gheba (AUR): Decizia CSAT de a dona un sistem Patriot Ucrainei este îngrijorătoare pentru România apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks