AcasăPoliticaTurcan: Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanții grupului Louis Vuitton...

Turcan: Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanții grupului Louis Vuitton Moët Hennessy care vizează o serie de evenimente și expoziții în care ia și artizanii/meșteșugarii din România să fie puși în valoare la nivel mondial

Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanții grupului Louis Vuitton Moët Hennessy care vizează o serie de evenimente și expoziții în care ia și artizanii/meșteșugarii din România să fie puși în valoare la nivel mondial, anunță ministrul Culturii, Raluca Turcan. 
  • ”Simbol al tradiției românești, ia este un element care ne-a demonstrat că are puterea să unească români cu aceeași dorință: protejarea și recunoașterea patrimoniului cultural. În urmă cu puțin timp, români de pretutindeni s-au alăturat campaniei „give credit”, care viza recunoașterea la nivel internațional, ca valoarea inestimabilă, a iei românești.
Astăzi, de Ziua Universală a Iei, sub tema „Un nou început – Give Credit”, mă bucur că reușim să ne protejăm patrimoniul cultural imaterial și să transmitem lumii mesajul iubirii și al respectului față de portul popular românesc și artizani.
După folosirea de către compania Louis Vuitton a modelului iei specifice zonei Sibiului ca sursă inspirațională pentru unele piese din colecția “LV By The Pool” 2024, Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanții grupului Louis Vuitton Moët Hennessy care vizează o serie de evenimente și expoziții în care ia și artizanii/meșteșugarii din România să fie puși în valoare la nivel mondial.
Felicit Asociaţia „La blouse roumaine – IA”, care sprijină eforturile comunităţii de a promova şi proteja ia şi valorile culturale româneşti şi universale și le mulțumesc celor care iau parte la acest exemplu de mândrie națională”, spune MInisterul Culturii.

Articolul Turcan: Ministerul Culturii a deschis un dialog cu reprezentanții grupului Louis Vuitton Moët Hennessy care vizează o serie de evenimente și expoziții în care ia și artizanii/meșteșugarii din România să fie puși în valoare la nivel mondial apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks