AcasăPoliticaCristoiu: George Simion şi AUR au început să joace după cum le...

Cristoiu: George Simion şi AUR au început să joace după cum le cântă Bruxelles-ul; Declarația de poziție semnată îl situează pe Simion în privința Războiului mult peste obediența față de Bruxelles a lui Iohannis sau Ciolacu

„Până acum, AUR a scăldat-o cînd a venit vorba de exprimarea unei poziții clare în chestiunea Războiului între Rusia și Ucraina. Declarația de poziție îl situează pe George Simion în privința Războiului mult peste obediența față de Bruxelles a lui Klaus Iohannis sau Marcel Ciolacu”, scrie, pe site-ul canal33.ro, jurnalistul Ion Cristoiu.

„Gestul lui George Simion nu stupefiază prin exprimarea unei poziții pro Zelenski lipsite de orice nuanță. El stupefiază prin acceptul de a semna un angajament față de Meloni că e de partea lui Zelenski în urma unei cereri a Grupului conservatorilor de a face așa ceva ca o condiție a primirii în Grup.

Prin europarlamentarii AUR Grupul a putut deveni al treilea ca importanță în Parlamentul european. Grupul lui Meloni a avut nevoie de AUR ca de aer și nu invers. Ar fi fost normal ca George Simion să fie vizitat de Georgia Meloni la București și rugat ca AUR să intre în Grup. Nu s-a întîmplat asta.

George Simion a văzut în apartenența la Grup un temei de mîndrie.

Complexul Occidentului manifestat la un lider ce se pretinde a reprezenta orgoliul național!”, scrie Cristoiu.

Articolul Cristoiu: George Simion şi AUR au început să joace după cum le cântă Bruxelles-ul; Declarația de poziție semnată îl situează pe Simion în privința Războiului mult peste obediența față de Bruxelles a lui Iohannis sau Ciolacu apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks