AcasăPoliticaGeoană: Am o viziune despre România care este unificatoare, deasupra partidelor politice

Geoană: Am o viziune despre România care este unificatoare, deasupra partidelor politice

Mircea Geoană a declarat că nu intenționează să se întoarcă într-un partid politic și că ar prefera să candideze independent la alegerile prezidențiale. Deși Marcel Ciolacu a sugerat inițial că PSD nu va susține un candidat independent, acesta s-a răzgândit, anunțând că ar putea propune susținerea unui candidat extern la Congresul PSD. Geoană a subliniat că nu vrea să fie dependent de partide și că are o viziune unificatoare pentru România, dorind să colaboreze cu toate forțele politice care împărtășesc aceleași obiective de reformă și modernizare.

”Eu îmi învăț lecțiile din episoadele trecute și emoțional și unde sunt eu astăzi ca om, ca lider, etapa de viață în care mă aflu, îmi spune extrem de clar, după ce am făcut politică activ și la nivelul cel mai înalt, că eu într-un partid politic nu mă mai întorc. Pot să fie partide mai mici, pot să fie mișcări civice, pot să fie partide mai mari, eu nu prejudec chestiunea asta. Am o viziune despre România care este unificatoare, deasupra partidelor, vreau să lucrez cu toată lumea care vrea să facă treabă, cu toată lumea care înțelege că trebuie să schimbăm câteva metehne din politica românească.”, a spus Geoană pentru fanatik.ro.

Geoană a explicat că experiențele sale politice anterioare l-au convins să nu mai fie afiliat politic, ci să caute susținere pe baza unei viziuni independente și reformatoare. El a menționat importanța depolitizării în diverse domenii cheie, precum educația și sănătatea, și necesitatea de a lucra în colaborare cu Parlamentul și Guvernul, chiar și fără a avea un partid în spate.

”Eu când spun independent, eu spun, de fapt, nedependent de partide. Nu vreau să fiu dependent de partide. Am nevoie de susținere inclusiv în exercitarea guvernării, nu poți să fii singur la Cotroceni și să nu ai o majoritate, nu poți să nu lucrezi cu Parlamentul, nu poți să nu lucrezi cu Guvernul. Acest element de independență și de asumare a unei viziuni despre România, inclusiv depolitizarea Educației, Sănătății, a companiilor de stat, ele sunt și precondiții pentru o eventuală susținere din partea cui dorește.”, a precizat Geoană.

Fostul președinte al Partidului Social Românesc a subliniat că are o relație cordială cu Marcel Ciolacu și alți lideri politici, negând orice tensiune personală. Geoană a evidențiat că, în trecut, candidații PSD au avut dificultăți în turul doi al alegerilor prezidențiale, sugerând că un candidat independent ar putea avea mai multe șanse de succes.

”Nu am o relație proastă nici cu Ciolacu, nici cu domnul Ciucă și nici cu nimeni altcineva. De felul meu încerc să las o relație politicoasă și o relație în care las o ușă deschisă”, a spus liderul NATO.

Articolul Geoană: Am o viziune despre România care este unificatoare, deasupra partidelor politice apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks