AcasăPoliticaCiolacu: Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt ferm convins că are un...

Ciolacu: Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt ferm convins că are un plan al dânsului

Premierul Marcel Ciolacu a dezmințit intenția de a mări TVA, în replică la afirmațiile lui Klaus Iohannis că după alegeri, viitorul guvern va trebui să mărească nivelul colectării. Cu acest prilej, însă, Ciolacu a lansat o afirmație interesantă, vorbind despre posibilitatea ca actualul președinte să devină prim-ministru după închierea mandatului, scrie inpolitics.ro.

”Cînd am preluat funcţia de premier, toţi analiştii şi experţii, inclusiv Comisia, mi-au cerut să măresc TVA, lucru care era foarte uşor de implementat, dar un lucru foarte incorect, pentru că în acel moment puneai o taxă neţinînd cont de cît anume cîştigi, o taxă egală pentru toată lumea, şi pentru cei care cîştigă foarte puţin care mai ales pentru cei care cîştigă foarte mult. Era total incorect”, a spus Ciolacu, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

”Este exclus ca TVA să se mărească, este total încorect, într-o societate dezvoltată, să pui povara, să fie plată şi egală pentru toată lumea. Nicio societate dezvoltată din lume nu ia astfel de măsuri, ca cei bogaţi să aibă aceeaşi povară cu cei săraci. Nu există o astfel de abordare. Dacă domnul preşedinte Iohannis ajunge prim-ministru, sunt ferm convins că are un plan al dînsului. Ţinînd cont că este un om de dreapta, poate dînsul măreşte TVA-ul. Dar, cred că reprezentarea PSD din Parlament va fi suficient de mare ca să nu se întîmple acest lucru”, a mai spus Ciolacu.

Articolul Ciolacu: Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt ferm convins că are un plan al dânsului apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks