AcasăPoliticaAntonel Tănase (Forța Dreptei): PSD riscă să piardă 2 miliarde de euro...

Antonel Tănase (Forța Dreptei): PSD riscă să piardă 2 miliarde de euro din PNRR, totul de dragul clientelei de partid!

Liderul Forța Dreptei București, Antonel Tănase, spune că PSD riscă să piardă 2 miliarde de euro din PNRR, totul de dragul clientelei de partid!
  • ”PSD riscă să piardă 2 miliarde de euro din PNRR, totul de dragul clientelei de partid! Super-Agenția care trebuia să monitorizeze și evalueze performanțele companiilor de stat (AMEPIP) și-a dat demisia pentru că a fost prinsă cu mâța-n sac. Toate angajările de acolo au fost făcute exclusiv pentru a oferi salarii enorme unor clienți de partid. Or, acolo ar fi trebuit să fie oameni foarte bine pregătiți, onești și specialiști recunoscuți la nivel internațional.
Așa a înțeles PSD să facă restructurări și economii. În astfel de instituții struțo-cămilă angajează super bugetari de lux, în timp ce în zeci de spitale și școli lipsesc mii de posturi de infirmieri, medici, asistenți sau profesori.
Ce contează? Doar luna trecută statul a mai angajat 1700 de noi bugetari. Semn că, pe final de mandat, Guvernul își plasează în poziții sus-puse clientela de partid. Nu cumva să rămână careva pe dinafară sau vreo instituție necontrolată după ce pleacă de la putere.
Să nu uităm că toate datele arată că România ar putea ajunge la un deficit de 8% din PIB.
Incendiul este cât casa, iar Guvernul este principalul piroman. În loc să scadă cheltuielile cu funcționarea statului, să atragă mai mulți bani din PNRR, își pune tot mai multe pile în funcții publice și aruncă România într-o criză care va putea ține și 10 ani.
Deși neagă de câteva luni, Guvernul nu va avea decât o singură soluție – să crească taxele pentru a acoperi cât mai multe găuri din buget. Se va împrumuta din ce în ce mai mult, la dobânzi din ce în ce mai mari – doar pentru a trece de acest an electoral.
Oamenii vor să trăiască demn, într-o țară care îi respectă, un stat minimal, cu taxe mici și cu investiții în educație, drumuri și sănătate”, spune Antonel Tănase.

Articolul Antonel Tănase (Forța Dreptei): PSD riscă să piardă 2 miliarde de euro din PNRR, totul de dragul clientelei de partid! apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks