AcasăPoliticaAntonel Tănase (Forța Dreptei): Investițiile sunt vitale pentru dezvoltarea României, dar ele...

Antonel Tănase (Forța Dreptei): Investițiile sunt vitale pentru dezvoltarea României, dar ele trebuie gestionate responsabil și transparent

Liderul Forța Dreptei, Antonel Tănase, atrage atenția că investițiile sunt vitale pentru dezvoltarea României, dar ele trebuie gestionate responsabil și transparent.
  • ”Declarațiile recente ale premierului Marcel Ciolacu privind deficitul bugetar ridică mari semne de întrebare. Cum este posibil ca, după o pandemie și cu 200 de miliarde de lei împrumutate, să nu avem investiții clare și beneficii vizibile pentru cetățeni?
Este inacceptabil ca datoriile să crească fără rezultate palpabile în infrastructură, sănătate sau educație.
Este timpul ca guvernul să dea dovadă de responsabilitate și să oprească această practică de a împovăra generațiile viitoare cu datorii nesustenabile.
În timp ce premierul Marcel Ciolacu susține că investițiile nu se vor opri, realitatea este că deficitul bugetar al României continuă să crească, fără să vedem beneficii clare pentru cetățeni. Mai mult, în loc să reducă cheltuielile și aparatul bugetar, guvernul a făcut exact opusul. În ultimii ani, numărul angajaților la stat a crescut semnificativ, ajungând la un plus de peste 14.000 de angajați doar în 2023.
În ciuda promisiunilor de reducere a cheltuielilor, salariile bugetarilor au fost majorate constant, cu creșteri de până la 28% în anumite domenii. Această politică de expansiune a aparatului bugetar și de creștere a salariilor bugetarilor este o povară uriașă pentru bugetul țării, fără să se reflecte în îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor.
Este timpul ca guvernul să dea dovadă de responsabilitate și să implementeze reforme reale care să asigure o utilizare eficientă și transparentă a banilor publici. România are nevoie de un plan economic realist și de lideri care să pună interesele cetățenilor pe primul loc”, spune Antonel Tănase.

Articolul Antonel Tănase (Forța Dreptei): Investițiile sunt vitale pentru dezvoltarea României, dar ele trebuie gestionate responsabil și transparent apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks