AcasăPoliticaCiolacu: „Avem un preşedinte care a încălcat spiritul Constituţiei. Mai mult, a...

Ciolacu: „Avem un preşedinte care a încălcat spiritul Constituţiei. Mai mult, a încălcat un principiu moral, mai ales pentru un preşedinte. După 20 de ani, merită şi România un preşedinte care să respecte Constituţia”

Premierul Marcel Ciolacu a continuat seria acuzelor mai mult sau mai puțin directe la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului l-a ales pe Nicolae Ciucă să-l însoțească la Summitul NATO de la Washington, din prima parte a lunii iulie, scrie site-ul canal33.ro.

„Avem un preşedinte care a încălcat spiritul Constituţiei. Mai mult, a încălcat un principiu moral, mai ales pentru un preşedinte. După 20 de ani, merită şi România un preşedinte care să respecte Constituţia”, a declarat Marcel Ciolacu în seara zilei de 24 iulie, în studioul România TV.

El a declarat că „nu ar fi dispus” să-l nominalizeze pe Klaus Iohannis drept viitorul comisar european propus de către țara noastră pentru viitoarea echipă de comisari europeni.

Totuși, în niciun moment, Marcel Ciolacu nu a dat dovadă de o respingere categorică a unei eventuale candidaturi purtând numele lui Klaus Iohannis, asta deși cutuma privind nominalizarea viitorului comisar român aparține premierului, iar nu președintelui țării.

„Suntem în mijlocul unei negocieri, fiindcă la noi e o struţo-cămilă. Eu nominalizez, preşedintele Iohannis negociază”, a mai spus liderul PSD, cel care a anunțat de mai bine de o săptămână că va propune un bărbat pentru funcţia de comisar european, după ce în ultimii ani țara noastră a fost reprezentată de doi femei, consecutive.

Deși nu a confirmat iminența niciunei opțiuni, Marcel Ciolacu a adus în discuție numele unui alt fost premier, Mihai Tudose, actual europarlamentar din partea PSD, pe care l-a calificat ca fiind „un candidat serios”.

Articolul Ciolacu: „Avem un preşedinte care a încălcat spiritul Constituţiei. Mai mult, a încălcat un principiu moral, mai ales pentru un preşedinte. După 20 de ani, merită şi România un preşedinte care să respecte Constituţia” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks