AcasăPoliticaRareş Bogdan: Întâlnirea Ciolacu – Geoană, interesantă; un astfel de tandem ar...

Rareş Bogdan: Întâlnirea Ciolacu – Geoană, interesantă; un astfel de tandem ar fi senzaţional deoarece liberalii ar putea în acest context „să strângă toată dreapta românească”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a calificat, miercuri, drept „interesantă” întâlnirea la care au participat premierul Marcel Ciolacu şi secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susţinând că un astfel de tandem ar fi „senzaţional” deoarece liberalii ar putea în acest context „să strângă toată dreapta românească”, scrie Agerpres.

Întrebat de jurnalişti la sediul central al PNL când va avea loc întâlnirea lui Nicolae Ciucă cu liderii de dreapta şi dacă va fi un răspuns la cea la care au participat Marcel Ciolacu şi Mircea Geoană, Rareş Bogdan a spus: „La care vă referiţi? La reuniunea comuniştilor, pardon la reuniunea foştilor lideri PSD? Este interesantă această întâlnire, pentru că practic a arătat extrem de clar că Mircea Geoană este la fel. S-a dus să se întâlnească cu actualii lideri, foştii lideri ai PSD. E firesc pentru un fost lider al social-democraţilor, al socialiştilor români să stea la aceeaşi masă. Nu am văzut niciun liberal, dar asta e, noi mergem cu drag la acel restaurant, este unul dintre cele mai bune, dar de data asta nu am fost prezenţi”.

Ulterior, el a afirmat că a greşit atunci când a spus comunişti.

În opinia sa, un tandem Marcel Ciolacu – Mircea Geoană ar fi un lucru „senzaţional”. „Ar fi senzaţional. Numai aşa putem strânge toată dreapta românească şi pe toţi cei care înţeleg că pericolul numărul unu pentru România este să dăm puterea urmaşilor lui Ion Iliescu. Ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face. Să le dea Dumnezeu gândul cel bun şi să aibă această idee de a merge într-un tandem, dar vreau să-l ia şi pe Victor Ponta. Ar fi şi mai frumos. Cu mare drag, îl sfătuiesc pe Marcel Ciolacu să îl ia lângă el în dreapta pe Mircea Geoană, în stânga pe Victor Ponta, să vadă dacă mai este prin zonă şi doamna Dăncilă şi să vadă dacă a venit de la pescuit Liviu Dragnea şi neapărat să facă o poză frumoasă şi cu Ion Iliescu. Este tot ce avem nevoie. Şi, dacă se poate, să îl aducă strateg pe Viorel Hebrenciuc”, a mai susţinut prim-vicepreşedintele PNL, întrebat dacă un tandem Ciolacu – Geoană ar schimba strategia PNL pentru alegerile prezidenţiale.

Rareş Bogdan s-a declarat convins că în spatele lui Nicolae Ciucă vor sta toţi liderii de dreapta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

„Nicolae Ciucă se întâlneşte cu liderii PNL, cu siguranţă se poate întâlni cu toţi liderii de dreapta, pentru că aceştia îl vor susţine, pentru că românii nu vor lăsa România pe mâna urmaşilor lui Ion Iliescu niciodată şi, atunci când vom ajunge în turul doi cu Marcel Ciolacu, sunt absolut convins că în spatele lui Nicolae Ciucă se vor pune toţi liderii dreptei, de la Eugen Tomac la Elena Lasconi, de la Dacian Cioloş la Cosette Chichirău şi de la Dragoş Tudorache, Ramona Strugariu sau Dragoş Pâslaru până la Dan Barna şi absolut toţi, inclusiv domnul Drulă”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL.

El a fost întrebat şi dacă a primit vreo asigurare din partea acestor lideri. „Nu mi-au dat nicio garanţie, dar o să le facem această propunere, pentru că este absolut normal”, a răspuns Bogdan.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că întâlnirea pe care a avut-o recent cu Mircea Geoană a fost în contextul zilei de naştere a unui ziarist, iar discuţiile au fost despre „fotbal, politică şi înot”. „Eu acolo, împreună cu domnul Geoană, cu domnul Victor Ponta şi cu alţi invitaţi, cu mama domnului Tucă, deci a fost foarte multă lume invitată, nu exagerat de multă, am participat la ziua unui jurnalist celebru în România. Un jurnalist pe care şi eu, şi Sorin (Sorin Grindeanu – n.r.), şi Olguţa (Olguţa Vasilescu – n.r.) sunt ferm convins că-l urmăream la televizor când încă eram pe la tineret, fiecare dintre noi, şi de la care, cu toţii, am învăţat”, a afirmat Ciolacu. Premierul a punctat că în seara respectivă discuţiile nu au vizat negocieri politice. „Normal, când se strâng mai mult de doi români, vorbesc despre fotbal şi despre politică. În seara aceea am vorbit şi despre înot, dar nu am intrat în negocieri politice”, a menţionat preşedintele PSD.

Articolul Rareş Bogdan: Întâlnirea Ciolacu – Geoană, interesantă; un astfel de tandem ar fi senzaţional deoarece liberalii ar putea în acest context „să strângă toată dreapta românească” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks