AcasăPolitica„Lasconi va juca în acest an rolul lui Dăncilă, în finala de...

„Lasconi va juca în acest an rolul lui Dăncilă, în finala de la prezidenţiale cu Ciolacu; cu Simion în turul 2 ca adversar al lui Ciolacu e o problemă pentru că s-ar putea să asistăm la o uriaşă surpriză, iar statul paralel nu-şi asumă niciun risc, astfel că acum i se suflă în pânze useristei”, spune Cozmin Guşă

„Cu toții ați sesizat modul artificial și forțat prin care a fost promovată Elena Lasconi, prima dată pentru șefia USR, apoi în calitate de candidat la prezidențiale. Lasconi e posesoarea unui CV banal, fără realizări de viață sau carieră ce ar merita elogiate. Pentru public a fost un reporter slăbuț la Pro TV, apoi primarul orășelului Câmpulung. Există, însă, despre ea informația conform căreia, ajungând la București sub protecția răposatului parlamentar de Hațeg, Ioan Timiș se chema, ar fi fost și recrutată de SRI în vremurile fostului director, Radu Timofte, cu care deputatul Timiș era prieten, iar prezența ei ca politician la USR ar confirma cumva acest lucru”, scrie, pe solidnews.ro, analistul politic Cozmin Guşă.

„Când a fost instalată ca șefă a USR, cel care a sprijinit-o în mass media a fost identificat ca fiind Lucian Pahonțu, șeful SPP, și se considera că astfel USR va deveni un partid de sprijin pentru candidatura ostașului Ciucă la prezidențiale. Treburile s-au schimbat, însă, din mers. Pahonțu se pare că a fost tras pe sfoară de Coldea și ulterior Lasconi a fost raportată de institutele de sondare nici mai mult, nici mai puțin decât cu șansa de a se califica în turul doi la prezidențiale, fiind dezbătut la toate TV-urile orice gest public, fiecare cu valoare de doi bani, pe care fosta știristă PRO TV-istă le exercită, treabă ciudată care are însă o cauză pe care v-o descifrez aici: există un scop dublu al jucătorilor de putere subterani legat de Lasconi. Primul e legat de blocarea accesului în turul doi al omului lui Iohannis, respectiv ostașul Ciucă, iar al doilea este legat de asigurarea pentru Ciolacu că va avea un adversar ușor de învins în finala prezidențială. În campanie, Lasconi va lua destule voturi pe care altfel le-ar câștiga Ciucă, de la electoratul anti-PSD, iar institutele de sondare și TV-urile vor crea emoția falsă, dar eficientă din punct de vedere electoral, că șefa USR îl poate depăși pe ostaș la alegeri.

Oamenii lui Ciolacu au fost dibaci în a-l păcăli pe George Simion că are șanse de tur 2 fără unificare suveranistă, iar pe moment îl sprijină pe liderul AUR în consecință. Numai că, având în vedere temperatura socială, nu e simplu pentru Ciolacu nici măcar un tur 2 cu Simion; votul anti-guvernare se poate aglutina destul de ușor și atunci s-a recurs la soluția unei Viorica Dăncilă în finală cu Ciolacu, exact pe modelul folosit în 2019, când Iohannis n-ar fi putut învinge decât în fața unui contracandidat de calibru politic mic, de ale cărui gafe se râdea copios, așa cum a reușit Statul Paralel să o proiecteze pe Dăncilă atunci, în 2019. Ei bine, Lasconi îndeplinește toate condițiile spre a-i fi comodă lui Ciolacu, iar împingerea ei în turul 2 îi asigură liderului PSD sprijinul implicit al celorlalți. Păi cum să voteze liberalii cu Lasconi, după ce le-a furat locurile din finală? Sau cum să voteze suveraniștii cu reprezentanta transumaniștilor, care, Lasconi, la acel moment va fi și bine fezandată mediatic cu poveștile pe care le sugerez eu aici, azi, plus un șir sigur de gafe de campanie, pe care știrista le va face în mod sigur, deoarece pare că nu se pricepe la nimic? Și uite-o pe Viorica Dăncilă din 2024! Ea se numește acum Elena Lasconi și este „Omul Zilei” la Gold FM”, scrie Guşă.

Articolul „Lasconi va juca în acest an rolul lui Dăncilă, în finala de la prezidenţiale cu Ciolacu; cu Simion în turul 2 ca adversar al lui Ciolacu e o problemă pentru că s-ar putea să asistăm la o uriaşă surpriză, iar statul paralel nu-şi asumă niciun risc, astfel că acum i se suflă în pânze useristei”, spune Cozmin Guşă apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks