AcasăPoliticaGianina Șerban (AUR): România, o țară cu un potențial agricol imens, se...

Gianina Șerban (AUR): România, o țară cu un potențial agricol imens, se află într-o situație paradoxală în care importă peste 70% din alimentele procesate consumate

Deputata Gianina Șerban (AUR) afirmă că România, o țară cu un potențial agricol imens, se află într-o situație paradoxală în care importă peste 70% din alimentele procesate consumate. 

”România, o țară cu un potențial agricol imens, se află într-o situație paradoxală în care importă peste 70% din alimentele procesate consumate. Această dependență de importuri subminează economia locală și face țara vulnerabilă în fața fluctuațiilor pieței internaționale.

 

Este esențial să ne propunem o nouă paradigmă economică, în care să valorificăm pe deplin resursele noastre agricole prin procesarea internă a materiilor prime.

 

Astfel, putem reduce deficitul comercial, crea locuri de muncă și asigura o securitate alimentară mai mare pentru întreaga populație”, spune Gianina Șerban.

Articolul Gianina Șerban (AUR): România, o țară cu un potențial agricol imens, se află într-o situație paradoxală în care importă peste 70% din alimentele procesate consumate apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks