AcasăPoliticaNicolae Ciucă, întâlnire cu E.S. domnul Hiroyuki Nagahama, vicepreședintele Camerei Consilierilor din...

Nicolae Ciucă, întâlnire cu E.S. domnul Hiroyuki Nagahama, vicepreședintele Camerei Consilierilor din cadrul Dietei Naționale a Japoniei

Președintele Senatului, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut, astăzi, 2 septembrie a.c., o întrevedere cu E.S. domnul Hiroyuki Nagahama, vicepreședintele Camerei Consilierilor din cadrul Dietei Naționale a Japoniei, camera superioară a parlamentului japonez.

În cadrul întâlnirii oficiale, Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat importanța unei cooperări mai strânse și mai eficiente între România și Japonia, care să genereze rezultate concrete. Totodată, a evidențiat satisfacția față de ridicarea relațiilor bilaterale la nivelul de Parteneriat Strategic, realizată în martie 2023, cu ocazia vizitei oficiale a președintelui României, E.S. domnul Klaus Iohannis, în Japonia. Acest moment reprezintă o etapă istorică în relațiile de peste un secol dintre cele două națiuni.

În contextul volatilității crescânde a mediului internațional, înaltul demnitar român a evidențiat importanța consolidării dialogului politic și de securitate dintre România și Japonia, menționând implicarea exemplară a Japoniei în războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și în eforturile de reconstrucție. România apreciază profund aceste contribuții.

De asemenea, președintele Senatului a amintit simbolurile importante ale cooperării româno-japoneze, precum inaugurarea Podului peste Dunăre de la Brăila, o lucrare inginerească remarcabilă, și viitoarea magistrala de metrou M6 până la aeroportul Henri Coandă, simboluri care reflectă parteneriatul de succes dintre cele două țări.

În plus, președintele Senatului a subliniat dorința României de a vedea o implicare consistentă a Japoniei în infrastructura de relevanță strategică, precum infrastructura feroviară, rutieră și energetică. O serie de proiecte pot fi realizate prin parteneriate cu investitori japonezi, care pot beneficia de garanțiile oferite de statul român pentru aceste investiții.

Articolul Nicolae Ciucă, întâlnire cu E.S. domnul Hiroyuki Nagahama, vicepreședintele Camerei Consilierilor din cadrul Dietei Naționale a Japoniei apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks