AcasăPoliticaIulian Ionescu (Ecopolitic): Temele false de campanie, de tip “bacalaureatul candidaţilor”, sunt...

Iulian Ionescu (Ecopolitic): Temele false de campanie, de tip “bacalaureatul candidaţilor”, sunt produse de către echipele acestora. Scopul este evitarea subiectelor reale, cu adevărat importante şi vitale pentru viitorul României

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Iulian Ionescu (Ecopolitic) a analizat competiția hilară a prezidențiabililor, faza pe diplome de bacalaureat, în condițiile în care unii sunt acuzați de plagiat, demonstrând unde va ajunge dezbaterea politică și cu ce consecințe, scrie solidnews.ro.

Marcel Ciolacu a anunțat public că a avut media 7.03 la bacalaureat și a declarat următoarele: „Am fost întrebat ce notă am luat (la bacalaureat). Nu am ştiut. Am dat bacul acum 38 de ani. Nu mi-a trecut prin cap să mă uit ce notă am luat la Bac. (…) Am dat Bacalaureatul, am 7,03. Am dat şi treaptă, am luat treapta din prima. O singură dată am rămas corijent pe toamnă, era ceva cu Economie politică. M-a întrebat ce este Partidul Comunist Român. Ştiţi? Centrul vital al naţiunii noastre. Am luat 9 la licenţă şi la master 8,66”.

Preluând ștafeta, George Simion, și-a prezentat și el diploma de bacalaureat. „Vă arăt, astăzi, deşi am mai făcut-o şi în trecut, diploma de Bacalaureat a lui George Simion. Faţă de alţii, nu am nicio reţinere în a o arăta public. Pentru că eu nu am nimic de ascuns. Am avut media 9,69 la examenul de Bacalaureat şi nu am nicio problemă în a arăta acest lucru publicului. Diploma mea de bacalaureat este reală şi, spre deosebire de alţii, eu nu am nicio problemă să vorbesc despre asta. În schimb, Premierului României, Marcel Ciolacu, a evitat constant să prezinte diploma şi, deşi a avut multe ocazii să clarifice situaţia, a refuzat să o facă, alimentând suspiciuni şi speculaţii”, a transmis Simion pe pagina sa de Facebook.

Și Elena Lasconi a făcut aluzie la controversele legate de diploma de bacalaureat a lui Marcel Ciolacu. „Oricum eu am o diplomă de Bacalaureat pe care v-o pot arăta. O să scriu două cărţi la pensie, dar o să fie pe bune, nu o să fie plagiat pentru că una o să se numească cum să ajungi primar şi a doua cum să ajungi preşedinte, asta va fi cu siguranţă”, a spus Elena Lasconi. Numai Nicolae Ciucă, plagiatorul, încă nu s-a lăudat cu rezultatele sale de la „examenul maturității”.

Scenetele pe care le joacă astăzi candidații la prezidențiale sunt pregătite din timp de către consilierii și echipele de campanie ale acestora, cu scopul de a puncta electoral. Temele false de campanie, de tip „bacalaureat”, sunt produse artificial de staff-ul de campanie, scopul principal fiind tocmai evitarea subiectelor reale, vitale pentru viitorul României. Temele reale, de la protejarea și valorificarea resurselor, la poziția României în plan geopolitic, față de diverși actori politici mondiali, la vulnerabilitatea militară a țării, sunt ignorate complet.

În 3 luni, până la alegerile prezidențiale, candidații vor fi supuși constat unui stres major; pot claca sau pot gafa. Din disperare electorală și din lipsa de potențial a candidaților, s-ar putea ajunge la dezbaterea unor teme cu adevărat serioase, cum ar fi cele enumerate anterior, referitoare, până la urmă, la siguranța națională. Se mai poate forța dezbaterea reală și prin coalizarea suveraniștilor și insistența de a se aborda temele sensibile.

Articolul Iulian Ionescu (Ecopolitic): Temele false de campanie, de tip “bacalaureatul candidaţilor”, sunt produse de către echipele acestora. Scopul este evitarea subiectelor reale, cu adevărat importante şi vitale pentru viitorul României apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks