AcasăPoliticaBoloș anunță că Guvernul aprobă suplimentarea cu 4 miliarde de lei a...

Boloș anunță că Guvernul aprobă suplimentarea cu 4 miliarde de lei a bugetelor Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investiţiilor şi Ministerului Transporturilor

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri suplimentarea cu 4 miliarde de lei a bugetelor Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investiţiilor şi Ministerului Transporturilor, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Este o zi importantă pentru investiţiile strategice ale României. Spun asta pentru că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern avem alocarea a aproximativ 4 miliarde de lei pentru suplimentarea bugetelor pentru Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Vorbim despre investiţii ale căror impact nu se reflectă doar în indicatorii macroeconomici, ci, mai ales, în viaţa de zi cu zi a românilor, în comunităţile lor şi în perspectivele lor pentru viitor”, a scris ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

Pentru Ministrul Dezvoltării vor fi alocaţi 2,5 miliarde lei pentru pentru susţinerea investiţiilor din programele Anghel Saligny, programele Companiei Naţionale de Investiţii şi Programele Naţionale de Dezvoltare Locală 1 şi 2, astfel: 210 milioane lei pentru proiectele aferente PNRR din Valul renovării, 490 milioane lei pentru proiectele aferente Companiei Naţionale de Investiţii şi 1,86 miliarde lei pentru programele de modernizare a drumurilor şi asigurarea infrastructurii de apă-canalizare. De asemenea, 5 miliarde lei vor fi alocate MDLPA sub forma creditelor de angajament pentru obiectivele de investiţii.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene primeşte 600 milioane lei pentru asigurarea cofinanţărilor pentru proiectele de investiţii din Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Dezvoltare Durabilă şi Programul Operaţional Infrastructură Mare, unde avem finanţări concrete pentru ca în România să nu se mai care apă cu găleata şi nici să nu se mai folosească surse alternative de încălzire”, a precizat Boloş.

Ministerul Transporturilor primeşte 600 milioane lei pentru contribuţia la investiţii precum Autostrada Moldovei – Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău-Paşcani, Autostrada Transilvaniei – Secţiunea Nadăşelu – Poarta Sălajului şi Autostrada Lugoj-Deva.

„Vedem, aşadar, că se alocă bani în plus pentru proiecte care răspund nevoilor reale şi imediate ale oamenilor. Aş mai puncta câteva aspecte, pe care la TV n-o să le vedeţi: dacă ne uităm la bugetul Ministerului Dezvoltării în 2019, acesta era de aproximativ 8,8 miliarde lei pe tot anul. Anul acesta, în luna iulie am depăşit deja 12 miliarde lei pentru investiţii, ajungând cu alocarea de astăzi la un buget de peste 16,3 miliarde lei. Este o valoare record, niciodată nu s-au mai alocat astfel de sume pentru îmbunătăţirea comunităţilor locale. Tot în 2019, bugetele Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi al Transporturilor însumau 12,1 miliarde lei, în timp ce astăzi vorbim de o valoare de peste 40 de miliarde de lei aferenta celor două ministere. Aşadar, este evident în alocările bugetare, politicile economice şi strategia de atragere a fondurilor europene că liberalii pun un accent deosebit pe componenta de investiţii capabile să genereze efect multiplicator”, susţine minsitrul Finanţelor.

El a amintit că precedentul exerciţiu financiar a fost închis cu o rată de 100% absorbţie a fondurilor europene şi că au fost susţinute din bugetul de stat şi acele proiecte începute şi nefinalizate. AGERPRES

Articolul Boloș anunță că Guvernul aprobă suplimentarea cu 4 miliarde de lei a bugetelor Ministerului Dezvoltării, Ministerului Investiţiilor şi Ministerului Transporturilor apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks