AcasăPoliticaIulian Ionescu (Ecopolitic): Mecanismul corupției administrative cu baronii în prim plan este...

Iulian Ionescu (Ecopolitic): Mecanismul corupției administrative cu baronii în prim plan este cel ce-a distrus România, incluzând aici tragediile de la inundații

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Iulian Ionescu (Ecopolitic) a analizat modul în care s-a acționat la inundațiile cauzate de ciclonul Boris, cu rezultatul tragic că în România s-au înregistrat 7 morți din 10, forța naturii versus incapacitate administrativă, dublată de corupția politicienilor ce aveau rol de prevenire, inclusiv prin lucrări de amenajare, plătite și executate în mod defectuos, scrie solidnews.ro.

 

Toate instituțiile publice, în speță Apele Române și Ministerul Mediului, sunt conduse de oameni impuși printr-un algoritm politic al partidelor. Foarte mulți dintre acești lideri impuși sunt impostori absoluți și nu au nicio legătură cu domeniul în care ajung să activeze; mai mult decât atât, nici măcar nu se înconjoară de specialiști avizați care să-i consilieze sau să-i sfătuiască.

Directorul general al Apelor Române și directorul Regionalei Timișoara sunt puși în funcții de PSD Caraș-Severin, conform algoritmului.

Șeful de facto al PSD Caraș-Severin este Ion Mocioalcă, actual membru al Curții de Conturi, votat de Parlamentul României. Tot Ion Mocioalcă s-a ocupat de intrarea lui Sorin Grindeanu în aparatul politic de la vârful țării. Înainte de numirea sa ca vicepreședinte al Curții de Conturi, Ion Mocioalcă a avut un dosar la DNA, clasat la comandă. Nu este prima dată când lui Mocioalcă i se face culoar în politica românească, spre a ocupa funcții importante în stat. În trecut, a fost „eliberat” de la Pro România de către Victor Ponta și a ajuns imediat după înapoi în PSD, propulsat în Senat. După ce a numit politic oameni incompetenți la instituții cheie ale țării, Mocioalcă ar trebui astăzi să investigheze marile fraude financiare.

În ultimele luni, Ministerul Mediului a încercat să reorganizeze Apele Române, doar că pe ordonanța de reorganizare Apele Române au fost exceptate. Înainte cu câteva zile de inundațiile provocate de ploaie în Galați și Vaslui, era programată o întâlnire prin care să se readucă în discuție reorganizarea Apelor Române. Ministerul Mediului avea alte preocupări decât prevenirea dezastrului care s-a produs la finalul săptămânii trecute, deși au existat date cu privire la iminența unui fenomen meteorologic periculos. Nimeni nu verifică barajele pentru a le testa rezistența și eficiența. Nimeni nu spune nimic despre miile de animale care au murit în zonele afectate de viituri.

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la decorarea lui Ion Mocioalcă de către președintele țării. În loc să fie trași la răspundere pentru dezastrul care a afectat sate întregi, vinovații sunt premiați și decorați. Românii aflați în suferință din cauza pierderilor deosebit de grave cauzate de inundații riscă să rămână pe drumuri, nedespăgubiți, ceea ce va afecta în mod cert campania electorală cel puțin a premierului.

Articolul Iulian Ionescu (Ecopolitic): Mecanismul corupției administrative cu baronii în prim plan este cel ce-a distrus România, incluzând aici tragediile de la inundații apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks