AcasăPoliticaNicolae Ciucă: Eu să mă retrag? Niciodată! A spus-o un comandant: nu...

Nicolae Ciucă: Eu să mă retrag? Niciodată! A spus-o un comandant: nu ne retragem niciodată, ne regrupăm și atacăm pe altă direcție

Nicolae Ciucă a declarat la Realitatea TV despre susținerea lui Geoană: cum să se gândească PNL să susțină un membru marcant al PSD?! E absolut incredibil să vorbim de independență când Mircea Geoană a fost cel mai longeviv lider al PSD,

  • Nicolae Ciucă: Suntem susținuți de oamenii care consideră că merită să ne acorde votul: românii din țară și din diaspora
  • Nicolae Ciucă, despre Crin Antonescu: ”Privind în urmă, domnia sa avea o altă retorică. Nu știu care dintre noi are rațiunea și comportamentul corecte. Acestea ar trebui să ne reprezinte fără să fim percepuți altfel de cetățeni. Ceea ce face Crin Antonescu îmi demonstrează că sunt un candidat redutabil. Văd că toate atacurile sunt îndreptate în această direcție. Foarte bine”.
  • Despre relația cu Hellvig?
    De respect, profesională de când eram ministrul apărării, premier, am discutat despre integrarea activităților instituționale. Are ușa deschisă oricând în PNL, e un politician care a performat.
  • Despre Bolojan și susținerea USR

”A făcut performanță în administrația locală. Apreciez foarte mult activitatea profesională, politică a domniei sale. Filiala PNL Bihor a obținut cele mai bune rezultate la alegerile locale. Când se vor fi terminat aceste speculații, domnia sa va spune care au fost relațiile între mine și dumnealui: respect, colaborare, ne-am consultat.

  • Nicolae Ciucă, despre posibilitatea să se retragă:  ”Eu să mă retrag? Niciodată! Am învățat în cariera mea, a spus-o un comandant, nu ne retragem niciodată, ne regrupăm și atacăm pe altă direcție.
  • Despre discuții cu Geoană: ”Nici vorbă. Cum să se gândească PNL să susțină un membru marcant al PSD?! De unde rezultă această independență care are o rădăcină de cinci ani în PSD? E absolut incredibil să vorbim de independență când este cel mai longeviv lider al PSD. Nici nu este onest și corect să te detașezi ca și cum nu ar fi făcut parte din viața ta”.
  • Ciucă, despre pensiile militarilor:  ”Gradul este proprietate individuală a fiecărui militar. Și atunci, această diferență între cei care sunt azi în activitate și urmează să iasă la pensie și cei care au trecut în rezervă este anormală. Am discutat cu premierul când eram ministru, am explicat că produce inechități mai mari decât legea 263 și premierul de la vremea respectivă mi-a spus că se vor rezolva inechitățile. Am discutat cu camarazii mei, e o chestiune obligatorie să rezolvăm. Avem proiect de lege pentru eliminarea inechităților, ne-am angajat împreună, în Coaliție, să aprobăm acest proiect. Am convenit ca până săptămâna viitoare să venim cu cea mai bună formulă astfel încât să fie aplicabilă și să rezolve inechitățile.
  • Despre limitarea mandatelor șefilor serviciilor secrete:  ”Așa cum sunt limitate mandatele și pentru președinte, și pentru alte funcții, e important să fie limitate și pentru șefii serviciilor. E chiar foarte sănătos”.
  • Despre Iohannis premier: ”Am avut un parteneriat foarte bun cu președintele țării. Nu cred că trebuie să discutăm despre astfel de scenarii, să vedem ce rezultat avem după alegeri”.
  • Mai luați în calcul o rotativă după alegeri? ”Să vedem rezultatul. mi-aș dori o construcție de dreapta. dacă românii vor decide, atunci vom avea o guvernare fără să mai fie nevoie de rocadă”.
  • Despre Ucraina ”Dacă nu suntem atenți, vom arunca cel puțin 4-5% din buget pentru cheltuieli de apărare. Nu putem vorbi de libertate, prosperitate, dezvoltare economică, investiții. Trebuie să ne coordonăm cu aliații noștri”.
  • Despre Adina Vălean:  ”Atât timp cât la nivelul PNL există disponibilitate de dialog intern, se pot discuta toate la partid”.
  • Despre inundații:  ”Am fost acolo. Am lipsit cât am fost la Consiliu și apoi am revenit. Ne-am organizat și am asigurat echipe de voluntari de la organizația noastră de tineret. Am fost și cu premierul, am lucrat în zona de est 2007-2014 și am prins toate inundațiile care au afectat acea zonă și am considerat că dacă pot să dau o mână de ajutor având în vedere experiența și cunoscând zona, am mers împreună cu premierul. Cei cu care am fost la Galați au fost cu adevărat specialiști, am reușit să evacuăm apa”.
  • Despre Israel ”E o situație îngrijorătoare nu doar pentru România. Deocamdată se menține în control. Dacă situația va escalada, nu putem evalua consecințele”.

Articolul Nicolae Ciucă: Eu să mă retrag? Niciodată! A spus-o un comandant: nu ne retragem niciodată, ne regrupăm și atacăm pe altă direcție apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks