AcasăPoliticaMarius Budăi: Inaugurarea Nokian Tyres: O investiție record pentru un viitor sustenabil!

Marius Budăi: Inaugurarea Nokian Tyres: O investiție record pentru un viitor sustenabil!

Deputatul PSD Marius Constantin Budăi afirmă că Nokian Tyres a inaugurat în România prima fabrică din lume cu zero emisii de carbon, o investiție impresionantă de 650 de milioane de euro. Aceasta este o dovadă clară a succesului politicilor economice ale PSD în atragerea de capital străin și în susținerea dezvoltării economice durabile.
  • Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent la deschiderea oficială, subliniind angajamentul său de a prioritiza finanțarea investițiilor, atât publice, cât și private. Recent, România a încheiat un Acord cu Banca Mondială, obținând acces la 6 miliarde de dolari, din care 3 miliarde sunt destinate mediului privat. Aceste fonduri vor extinde accesul la educație, sănătate și servicii sociale și vor crea locuri de muncă mai bine plătite.
Din cele 650 de milioane de euro investiție a Nokian Tyres, 99,5 milioane de euro reprezintă ajutor de stat, acordat în perioada când Ministerul Finanțelor era condus de Adrian Câciu, un ministru PSD.
Acest instrument al ajutorului de stat a fost consacrat și utilizat de PSD pentru a susține investițiile private de anvergură în domenii prioritare.
Nokian Tyres-Oradea asigură 500 de noi locuri de muncă și va contribui semnificativ la dezvoltarea economică a regiunii. Anvelopele fabricate aici sunt destinate întregii piețe europene, consolidând poziția României pe harta industrială a Europei.
De asemenea, premierul Ciolacu a anunțat recent Planul Național pentru Marea Industriei, finanțat cu 2 miliarde de euro, care va continua să sprijine astfel de inițiative majore”, spune Budăi.

Articolul Marius Budăi: Inaugurarea Nokian Tyres: O investiție record pentru un viitor sustenabil! apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks