AcasăPoliticaKlaus Iohannis își dorește să preia conducerea PNL, spune Crin Antonescu: „Ipotezele...

Klaus Iohannis își dorește să preia conducerea PNL, spune Crin Antonescu: „Ipotezele spectaculoase au căzut, asta i-a mai rămas”

Crin Antonescu a declarat duminică seara, la Antena 3 CNN, că președintele Klaus Iohannis își dorește, de fapt, să preia conducerea Partidului Național Liberal după expirarea mandatului și că nu înțelege „de ce vrea să fie senator”.

 

„Tot ce se poate. De altfel, toată discuția din ultima săptămână cred că pornește de la o dorință a domniei sale. Nu s-a exprimat public, dar nu ar fi avut loc toată discuția asta dacă nu ar fi fost un semn de la domnia sa”, a afirmat Crin Antonescu, întrebat dacă îl vede pe Klaus Iohannis trecând de la funcția de președinte la cea de senator.

Despre posibilitatea ca Iohannis să își dorească, de fapt, să ajungă președintele PNL, Antonescu a spus: „Eu cred că asta se va întâmpla. Dar pentru așa ceva nu e neapărat nevoie să ai calitatea de senator. De ce dorește să fie senator, asta nu știu. Toate ipotezele internaționale, spectaculoase, au căzut rând pe rând și probabil că asta i-a mai rămas”.

„Eu nu sunt bine plasat ca să spun ce se întâmplă în interiorul PNL, în afară de nemulțumirea unor oameni care eventual pleacă, și de discuții tradiționale, pe la colțuri, văd că nu se întâmplă nimic. Există un optimism și o solidaritate în legătură cu candidatura domnului Ciucă și în legătură cu viitorul partidului”, a mai declarat fostul șef al PNL.

Întrebat dacă PNL va fi afectat în cazul în care președintele Klaus Iohannis va fipe lista liberalilor la parlamentare, Crin Antonescu a răspuns: „Asta ne pot spune sociologii. E dreptul domniei sale să candideze, nu îl împiedică nimeni, chiar și fără modificare de lege. Poate să candideze fie independent, menținându-și condiția de președinte până la capăt, fie demisionând pe ultimele două luni din mandat ca să fie pe lista PNL. Dacă este în interesul PNL ca Iohannis să fie pe listele lor, asta poate răspunde PNL. Verdictul final îl dau candidatorii”.

Sursa: Antena3

Articolul Klaus Iohannis își dorește să preia conducerea PNL, spune Crin Antonescu: „Ipotezele spectaculoase au căzut, asta i-a mai rămas” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks