AcasăPoliticaCîțu avertizează că România ar putea rămâne fără fonduri europene: „Am vești...

Cîțu avertizează că România ar putea rămâne fără fonduri europene: „Am vești proaste”

Fostul premier PNL Florin Cîțu a afirmat, pe Facebook, că Bruxelles-ul a aprobat doar patru ani pentru reducerea deficitului bugetar al României. Acesta spune că Guvernul nu a trimis un plan de reducere a deficitului la Comisie, din rațiuni electorale.

„Vești proaste!!! Comisia Europeană PENALIZEAZĂ guvernul socialist de la București și aprobă DOAR 4 ani pentru reducerea deficitului bugetar (cel puțin 22 de miliarde lei pe an).

Decizia CE vine după ce guvernul socialist nu a trimis un plan de reducere a deficitului bugetar”, a scris Cîțu pe Facebook, conform ziare.com.

Acesta spune că nu a fost trimis un plan la Comisie pentru ca situația economică să nu devină publică.

„De ce nu a trimis România acest plan? Pentru că planul devine public și românii ar vedea că TOT ei urmează să plătească din 2025 dezastrul făcut de socialiști la guvernare prin: impozit progresiv, impozit mai mare pe proprietate și înghețarea pensiilor și salariilor (o versiune neoficială este deja la comisie iar această a ajuns la investitorii care finanțează deficitul bugetar)”, a mai scris Cîțu.

Fostul premier mai spune că vor fi tăiate fondurile europene pentru România.

„Propunerea CE este și de tăiere a fondurilor europene pentru România. Vom vedea dacă din 2025 sau din 2026. După publicarea rectificării bugetare urmează și schimbarea perspectivei la NEGATIV de la agențiile de rating. (despre rectificare, mâine)”, a mai scris acesta.

Articolul Cîțu avertizează că România ar putea rămâne fără fonduri europene: „Am vești proaste” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks