AcasăPoliticaDiana Şoşoacă: Autorităţile române mint şi fac abuzuri, UE nu a cerut...

Diana Şoşoacă: Autorităţile române mint şi fac abuzuri, UE nu a cerut uciderea oilor ciobanilor români; s-a format o mafie cu ANSVSA, medici veterinari, autorităţi locale pentru a încasa bani europeni din despăgubiri

Europarlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă, care luni s-a aflat în mijlocul ciobanilor protestatari din Piaţa Victoriei, s-a întâlnit cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski. Pe pagina sa Facebook, europarlamentarul român a postat un rezumat al subiectelor discutate cu oficialul de la Bruxelles: măcelărirea oilor, abuzurile statului român împotriva oierilor și împotriva micilor fermieri, scrie agroinfo.ro.

„Abuzurile statului român împotriva oierilor: fraudă pe bani europeni din despăgubirile pentru uciderea oilor care nu a fost cerută de UE!

Am avut o discuţie aplicată despre măcelărirea oilor din România cu Janusz Wojciechowski, Comisarul pentru Agricultură în cadrul Comisiei Europene. Am aflat că directiva europeană pentru uciderea animalelor bolnave există doar în cazurile de pestă africană, aşadar uciderea oilor din România este un abuz strigător la cer şi nu este cerută de Uniunea Europeană, aşa cum pretind autorităţile care apoi cer bani pentru despăgubiri ca să îi fure. Aici vorbim de fraudă cu bani europeni!

Comisarul pentru Agricultură a mai spus în cadrul discuţiilor că există o altă directivă a Comisiei Europene care prevede ca fermierii care au sub 10 hectare de teren să nu fie supuşi la controale, ci să fie lăsaţi să se dezvolte, ori în România tocmai fermierii mici şi mijlocii sunt cei mai loviţi.

Comisarul pentru Agricultură a primit sesizări similare şi din Polonia şi Bulgaria după ce eu i-am înştiinţat pe europarlamentarii din cele două ţări despre ceea ce se întâmplă în România cu uciderea oilor şi i-am avertizat că urmează aceleaşi abuzuri şi în ţările lor. Voi continua întâlnirile şi cu alţi comisari şi oficiali europeni care au atribuţii în domeniul agriculturii, sănătăţii şi siguranţei alimentare pentru a dezvălui şi opri abuzurile din România care distrug păstoritul şi fermele româneşti!”, a postat Diana Iovanovici Șoșoacă.

Articolul Diana Şoşoacă: Autorităţile române mint şi fac abuzuri, UE nu a cerut uciderea oilor ciobanilor români; s-a format o mafie cu ANSVSA, medici veterinari, autorităţi locale pentru a încasa bani europeni din despăgubiri apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks