AcasăPoliticaOana Marciana Ozmen (PNL), în calitate de speaker la dezbaterea „Digitalizarea sistemului...

Oana Marciana Ozmen (PNL), în calitate de speaker la dezbaterea „Digitalizarea sistemului energetic – oportunități și provocări”, organizată de Focus Energetic

Deputata Oana Marciana Ozmen (PNL) a participat în calitate de speaker la dezbaterea „Digitalizarea sistemului energetic – oportunități și provocări”, organizată de Focus Energetic. Ea a arătat că la nivel guvernamental, o provocare foarte mare o reprezintă protejarea instituțiilor statului, mai ales în zona industriei, care poate deveni vulnerabilă dacă nu vor fi dezvoltate sisteme puternice de protecție.
  • ”Am participat în calitate de speaker la dezbaterea „Digitalizarea sistemului energetic – oportunități și provocări”, organizată de Focus Energetic.
Evenimentul a reunit demnitari, reprezentanți ai marilor companii și experți în energie.
Directiva privind raportarea nefinanciară, adoptată în 2014, a fost actualizată prin Directiva (UE) 2022/2464 în ceea ce privește raportarea privind sustenabilitatea de către întreprinderi (Directiva CSRD – Corporate Sustainability Reporting Directive), având în prezent un domeniu de aplicare mult mai larg și care reflectă determinarea UE de a susține dezvoltarea durabilă.
  • Net Zero Industry Act (NZIA), intrat recent în vigoare, este un act legislativ adoptat de Uniunea Europeană pentru a sprijini industria verde și a accelera tranziția către emisii de carbon zero net. Acest regulament face parte din pachetul de inițiative legislative propuse în cadrul Green Deal-ul European pentru a atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.
Autoritățile publice trebuie să ia în considerare sustenabilitatea, reziliența, securitatea cibernetică și alte criterii calitative în procedurile de achiziții publice în vederea achiziționării de tehnologii curate și pentru utilizarea energiei regenerabile.
Stocarea de date este strâns legată de interoperabilitatea intre instituțiile statului, așa cum a semnalat directorul general al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, domnul Dan Cîmpean.
De asemenea, reprezentanții asociațiilor de profil și ai SRI au reiterat importanța investițiilor în zona securității cibernetice. Principalii actori ai pieței de energie fac demersurile necesare pentru dezvoltarea unor mecanisme de protecție împotriva atacurilor cibernetice.
Trebuie să ținem cont de zona de retail. Sunt foarte multe persoane fizice care încă nu au competențe digitale, iar sistemele digitale trebuie să țină cont de nivelul de digitalizare al societății.
  • La nivel guvernamental, o provocare foarte mare o reprezintă protejarea instituțiilor statului, mai ales în zona industriei, care poate deveni vulnerabilă dacă nu vor fi dezvoltate sisteme puternice de protecție.
O felicit pe doamna Gabriela Moroianu, Director General Focus Energetic, pentru reușita evenimentului!”, afirmă Oana Marciana Ozmen.

Articolul Oana Marciana Ozmen (PNL), în calitate de speaker la dezbaterea „Digitalizarea sistemului energetic – oportunități și provocări”, organizată de Focus Energetic apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks