AcasăPoliticaSiegfried Mureșan (PNL): Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbția de fonduri europene!

Siegfried Mureșan (PNL): Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbția de fonduri europene!

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, îl acuză pe prim-ministrul Marcel Ciolacu că a blocat absorbția de fonduri europene. 
  • ”Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu nu a reușit să atragă niciun euro din fondurile structurale și de coeziune care sunt alocate României din exercițiul financiar european 2021 – 2027.
 Deși ne aflăm la jumătatea exercițiului, singurii bani pe care i-a încasat țara noastră sunt reprezentați de prefinanțare: adică acele sume modice pe care România le primește automat în cont la începutul fiecărui an fără ca guvernul să trebuiască să facă ceva.
  • Blocajul absorbției este strict o problemă de voință politică, nu de capacitate instituțională. România a demonstrat în ultimii ani că are capacitatea de a absorbi fonduri europene în ritm rapid. În 2022 și 2023, în timpul guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă, România a absorbit sume record din fondurile europene alocate țării noastre în exercițiul financiar anterior. În 2022, am avut o absorbție de 5,9 miliarde de euro, iar în 2023 a fost de 6 miliarde de euro.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu trebuie să ne spună de ce a blocat absorbția fondurilor europene acum, când România ajunsese la o capacitate record de absorbție”, spune Mureșan.

Articolul Siegfried Mureșan (PNL): Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbția de fonduri europene! apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks