AcasăPoliticaCornel Nistorescu: „Avem umbrele, luptăm, luptăm/ De Ashley ne-apărăm”; nu plecaţi din...

Cornel Nistorescu: „Avem umbrele, luptăm, luptăm/ De Ashley ne-apărăm”; nu plecaţi din faţa micilor ecrane, politicienii şi meteorologii sunt călare pe televiziuni

„Nu se luminează de ziuă că telefonul dă semnale cam piuite. O fi Ro-alert. Alarmă! A venit ASHLEY? Nici vorbă! Îmi scrie un prieten: ”Bună dimineața! Ca unul dintre cei care s-a alarmat în urma comunicatelor de presă ale unor ministere, al unor știri care anunțau dezastrul iminent ce va veni peste noi, nu pot sa nu întreb:” cine a dorit ca un popor întreg să fie adus în pragul isteriei ??? Și de ce ? Și meteorologia a devenit, mai nou, în mâinile unor iresponsabili, subiect de manipulare ??? Este incredibil ceea ce se întâmplă!””, scrie, în Cotidianul, jurnalistul Cornel Nistorescu.

„Deschid televizorul. Este ora 8.00. Alerta nu s-a terminat. Mai avem cîteva ore de teamă. Pînă la zece rămînem sub stare de alertă. Galații -pînă diseară. Cei 1.000 de salvatori de la Dunăre rămîn pe poziții. Se uită la cer și în susul Dunării. Vin apele mari? Vine Ashley? Vine pe Dracu!

-Mamaie, te temi de ape.

Plîns indus de tonul întrebării.

Avem umbrele. Luptăm, luptăm/de ploaie ne apărăm!

Vecinul meu scrie iar:

”Credeti-mă, vecinul meu, săracul de el, om educat, si-a pus la porți și în curte  saci cu nisip deși nu locuim în apropierea vreunui curs de apa sau în vreo zona inundabilă….atât de mult s-a alarmat în urma ” breaking-news”-urilor” de la TV….Nici măcar sa zâmbesc  nu pot când realizez cât de manipulabili putem fi…”.

Deschid fluxul Agerpres. Ashley are ceva românesc. Agenția statului transmite:

„Circulaţia oprită temporar pe un tronson de cale ferată, zeci de copaci căzuţi, case inundate şi 5.438 de persoane evacuate sau care s-au autoevacuat din cauza pericolului de inundaţii este bilanţul fenomenelor hidrometeorologice de duminică, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, duminică, în intervalul orar 07,00 – 24,00, în contextul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele operative au acţionat în 90 de localităţi din 27 de judeţe (Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea) şi Municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

În perioada menţionată, din cauza precipitaţiilor abundente, salvatorii au intervenit în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din 10 case, 14 curţi, şase beciuri, trei subsoluri de bloc, o instituţie publică, un depozit operator economic şi 11 străzi, precizează IGSU.

De asemenea, din cauza vântului puternic, pompierii au acţionat pentru degajarea a 45 de copaci şi doi stâlpi de electricitate prăbuşiţi pe carosabil. În urma acestor evenimente, au fost avariate 11 autovehicule şi două imobile”.

A căzut un fir de lemn pe calea ferată. Vai! Și 45 de copaci mai pe lîngă, pe cine știe unde. „Stare de alertă și de veghe”. „Montorizăm rîurile”. Zeci de școli au programul suspendat. În județul Galați nu sunt drumuri închise.

Rămîneți pe baricade. Nu știm ce se poate întîmpla și nici ce mai pun la cale. Politicienii și meteorologii sunt călare pe televiziuni. Unii chiar dorm acolo. Ca la primării!”, scrie Nistorescu.

Articolul Cornel Nistorescu: „Avem umbrele, luptăm, luptăm/ De Ashley ne-apărăm”; nu plecaţi din faţa micilor ecrane, politicienii şi meteorologii sunt călare pe televiziuni apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks