AcasăRo-Mold NEWSCe spun 10 primari din Republica Moldova despre înfrățirile cu localități din...

Ce spun 10 primari din Republica Moldova despre înfrățirile cu localități din România

Ecopolitic Media SRL a implementat, începând cu luna aprilie 2024, proiectul ”PODUL de la Prut – Localități înfrățite România-Republica Moldova’’, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României.

 

În cadrul proiectului, au fost realizate 10 materiale  jurnalistice în format video și text pe tema relațiilor de înfrățire și conlucrare a localităților din stânga și dreapta Prutului (interviuri cu 10 primari/viceprimari ai următoarelor localităților din Republica Moldova înfrățite cu localități din România: Mateuți, Cimișlia, Meșeni, Leova, Ștefan Vodă, Strășeni, Costești, Ialoveni și Răzeni), cu scopul păstrării și afirmării identității cetățenilor din Republica Moldova, prin promovarea eforturilor României și a valorilor românești în Republica Moldova.

 

Produsele jurnalistice sub formă de interviuri video pot fi vizualizate pe platforma youtube a ecopolitic.ro – youtube.com/@EcopoliticNews.

 

Materialele jurnalistice sub format text pe tema relațiilor de înfrățire și conlucrare a unora dintre localitățile din stânga și dreapta Prutului pot fi  urmărite pe platforme online de știri din Republica Moldova, cum ar fi: deschide.md, ziarulnational.md, site-urile și paginile de facebook ale ecopolitic.ro și pressonline.ro.

 

În ultimii ani, reprezentanții mai multor localități din Republica Moldova și-au exprimat dorința de a avea cât mai multe înfrățiri cu localități din România ceea ce se observă și în cadrul interviurilor realizate, unde toți reprezentanții celor 10 localități intervievați au declarat că își doresc înfrățiri menționând totodată și colaborarea extraordinară cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

De asemenea, aceștia au mai subliniat că cetățenii sunt foarte deschiși pentru noi înfrățiri, pentru noi acorduri de colaborare, făcând un apel către primăriile din România care dispun de resurse financiare suficiente pentru a le împărtăși cu primăriile din Republica Moldova.

 

În același timp, alți primari au ținut să mulțumească localităților din România cu care sunt înfrățiți pentru sprijinul acordat, punctând beneficiile înfrățirii.

 

Despre Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova
Structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului României, are drept misiune elaborarea de strategii, politici, acţiuni, proiecte pentru promovarea şi consolidarea comunităţii de limbă, cultură, religie, spiritualitate şi istorie, care stă la baza relaţiei României cu Republica Moldova.

 

Despre Ecopolitic Media SRL

Este o agenție de știri din România care coordonează mai multe platforme de știri online: ecopolitic.ro; pressonline.ro; ecopoliticnews.com; sportalert.ro; newsbucuresti.ro și descoperabucurestiul.eu. Ecopolitic Media are o activitate de presă de aproape 10 ani, acreditată în România, cu o vastă experiență internă și internațională în diseminarea știrilor de interes public, doar din surse oficiale.

 

Informații suplimentare despre proiect:

coordonator proiect e-mail: iulian.ionescu@ecopolitic.ro

Adresa: Bucuresti, Calea Serban Voda nr. 43, Sector 4

 

Articolul Ce spun 10 primari din Republica Moldova despre înfrățirile cu localități din România apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks