AcasăPoliticaCiucă: Includerea României în Programul Visa Waiver al SUA va consolida şi...

Ciucă: Includerea României în Programul Visa Waiver al SUA va consolida şi mai mult relaţia strategică cu SUA

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, consideră că eforturile pentru includerea României în Programul Visa Waiver al SUA va consolida şi mai mult relaţia strategică cu SUA, scrie Agerpres.

„Anunţ cu bucurie vestea includerii României în Programul Visa Waiver al SUA, care va permite românilor ca din 2025 să călătorească fără vize în Statele Unite. De-a lungul anului 2023, am avut discuţii directe cu senatori americani şi am făcut eforturi diplomatice intense pentru a obţine acest statut. În martie, senatorii Durbin şi Shaheen au introdus un proiect de lege în Congres pentru a sprijini România în acest demers”, a scris Ciucă pe Facebook.

Potrivit lui Ciucă, „a fost un moment crucial şi un semnal puternic” din partea partenerilor americani.

„În aceeaşi perioadă, a mandatului meu de premier, am numit un coordonator naţional pentru Visa Waiver, astfel încât toate instituţiile să lucreze împreună pentru îndeplinirea criteriilor tehnice şi de securitate necesare. Aceste eforturi nu doar că vor facilita călătoriile, dar vor consolida şi mai mult relaţia noastră strategică cu SUA, în beneficiul fiecărui român. Mulţumesc tuturor echipelor implicate pentru determinarea şi profesionalismul de care au dat dovadă în îndeplinirea acestui obiectiv major”, a adăugat Ciucă.

Articolul Ciucă: Includerea României în Programul Visa Waiver al SUA va consolida şi mai mult relaţia strategică cu SUA apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks