AcasăPoliticaMotreanu: PNL își arată respectul față de pensionari prin fapte, nu prin...

Motreanu: PNL își arată respectul față de pensionari prin fapte, nu prin simple declarații

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu anunță că a intrat în vigoare majorarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, măsură propusă de PNL.
  • PNL își arată respectul față de pensionari prin fapte, nu prin simple declarații. A intrat în vigoare majorarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei, măsură propusă de PNL.
La începutul lunii septembrie, Camera Deputaţilor a aprobat proiectul de lege privind majorarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Este o propunere legislativă depusă de PNL încă de acum doi ani de zile, la inițiativa fostului ministru al Muncii, Raluca Turcan.
  • Militarii retrași din activitate vor beneficia și ei de creșterea plafonului de impozitare al pensiilor de la 2000 la 3000 lei. Guvernul a aprobat tot în luna septembrie o ordonanță de urgență elaborată de Ministerul Finanțelor, condus de liberalul Marcel Ioan Boloș.
Parlamentarii PNL au depus un proiect de lege prin care se va face dreptate pentru pensionarii mineri, siderurgiști, CFR-iști, cei cu grupe de muncă grea și persoanele cu dizabilități. PNL corectează erorile din legea inițiată de ministrul Muncii de la PSD, pentru că respectăm drepturile tuturor pensionarilor.
  • De când PNL este la guvernare, valoarea punctului de pensie a crescut cu 60%.
PNL a votat legea privind recalcularea pensiilor, atunci când actul normativ a fost discutat în Parlament. De la 1 septembrie, peste 3,8 milioane de pensionari au pensiile mărite, adică peste 82% din pensionarii din sistemul public. Creșterea medie este de 27%, adică 622 de lei”, spune Motreanu.

Articolul Motreanu: PNL își arată respectul față de pensionari prin fapte, nu prin simple declarații apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks