AcasăPoliticaNatalia Intotero: 2025 va fi Anul Național al Copilului!

Natalia Intotero: 2025 va fi Anul Național al Copilului!

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunță că 2025 va fi Anul Național al Copilului!
  • ”2025 VA FI ANUL NAȚIONAL AL COPILULUI!
Legea inițiată de Partidul Social Democrat a fost votată de Parlamentul României și va asigura că anul viitor va fi dedicat promovării drepturilor copiilor – viitorul țării noastre. Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, are o strategie și un plan național de implementare al Garanției Europene pentru Copii, care până în anul 2030 va reduce numărul de copii aflați la risc de sărăcie și excluziune socială cu 500 de mii.
Pentru acest proiect, am lucrat îndeaproape cu organizația Salvați Copiii România, iar partenerii de la UNICEF, World Vision și FONPC au susținut de la bun început demersul. Mulțumiri tuturor!
  • În 2025 vom avea manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaționale și culturale ale copiilor, iar fondurile vor fi alocate cu prioritate pentru îmbunătățirea infrastructurii destinate lor.
Tot astăzi, Guvernul a alocat suma de 560 milioane de lei, bani ce vor merge către Consiliile Județene și Consiliile Locale din București pentru a acoperi cheltuielile cele mai importante cu sistemul de protecție a copilului, cu centrele de zi și cele rezidențiale pentru persoanele cu handicap și căminele pentru persoanele în vârstă.
  • Mulțumesc premierului Marcel Ciolacu și tuturor colegilor parlamentari pentru implicarea în proiectele care sunt dedicate copiilor români din țară și din afara granițelor!
Împreună, investim în viitorul lor, în viitorul României!”, spune Intotero.

Articolul Natalia Intotero: 2025 va fi Anul Național al Copilului! apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks