AcasăPoliticaLasconi acuză Biserica de implicare politică şi desacralizează şi Sfânta Euharistie: „Eu...

Lasconi acuză Biserica de implicare politică şi desacralizează şi Sfânta Euharistie: „Eu nu o să bag cu lingurița pe gât credința nimănui”

În cadrul unui interviu acordat Hotnews.ro, președintele USR a acuzat Biserica de faptul că s-ar implica în politică. ”Biserica ar trebui să fie în afara politicului, ceea ce nu este”, a declarat Elena Lasconi, cunoscută pentru încercările constante de a se afișa cu cruci mari la gât în aparițiile sale publice, scrie ziarulprofit.ro.

Mai mult, aceasta a încercat să sugereze, făcând o comparație nefericită cu Sfânta Împărtășanie, că Biserica este o instituție care impune credința prin forță. ”Eu nu o să bag cu lingurița pe gât credința nimănui”, a susținut mândră de sine liderul USR.

Aceste acuzații, venite din partea unui politician care încearcă să profite din asocierea cu Biserica, sunt de-a dreptul șocante prin cinismul și aroganța lor. De altfel, duplicitatea discursului Elenei Lasconi este deja proverbială. Fiind și candidat la alegerile prezidențiale, aceasta a încercat să pozeze atât în creștină ferventă, cât și în lider care susține parteneriatul civil dintre persoane de același sex.

De notat în acest sens că, atât familia, cât și partidul din care face parte sunt susținători ai minorităților sexuale. Inclusiv fiica Elenei Lasconi este o ferventă promotoare a comunității LGBT și ale Paradelor Gay, respectiv o adversară asumată a familiei tradiționale, formată dintr-un bărbat și o femeie.

Politiciana USR a explicat că partidul pe care îl reprezintă este unul divers din punct de vedere religios. „În USR, majoritatea sunt creștini, unii sunt atei, unii sunt de altă religie,” a adăugat aceasta, respingând orice acuzație că formațiunea sa politică ar avea o poziție împotriva credinței.

În ceea ce privește legalizarea parteneriatului civil între persoane de același sex, Elena Lasconi și-a reiterat sprijinul, argumentând că drepturile civile trebuie respectate indiferent de orientarea sexuală. „Mie mi se pare aberant ca politicienii să intre în sufletul oamenilor și în dormitorul lor, dar din punct de vedere juridic e esențial ca acești oameni să aibă parteneriatul civil,” a precizat Lasconi. Totodată, ea a subliniat că, din punctul ei de vedere, căsătoria rămâne între un bărbat și o femeie.

În final, Lasconi a subliniat importanța respectului pentru credința fiecăruia, explicând că, deși nu intenționează „să bage pe gât” nimănui credința sa, aceasta a avut un rol important în momentele dificile din viața sa personală. „Au fost momente grele în care rugăciunea m-a ajutat,” a mărturisit ea.

Articolul Lasconi acuză Biserica de implicare politică şi desacralizează şi Sfânta Euharistie: „Eu nu o să bag cu lingurița pe gât credința nimănui” apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks