AcasăPoliticaPreşedintele AEP: Diana Şoşoacă a depus încă un dosar de candidatură, cu...

Preşedintele AEP: Diana Şoşoacă a depus încă un dosar de candidatură, cu puţin timp înainte de expirarea termenului. BEC, convocat duminică, la ora 18, pentru a se pronunţa

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunţat că Diana Şoşoacă – care a fost eliminată din cursa electorală pentru cotroceni în urma unei decizii definitive a Curţii Constituţionale – a depus încă un dosar de candidatură, cu puţin timp înainte de expirarea termenului, iar Biroul Electoral Central (BEC a fost convocat duminică, la ora 18, pentru a se pronunţa în legătură cu candidatura acesteia.

”Termenul final de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale a expirat sâmbătă, la ora 24. Inainte de expirare, inclusiv doamna Şoşoacă a depus un dosar de candidatură, iar Biroul Electoral  Central are obligatia legală să se pronunţe”, a declarat Greblă la Antena 3.

El a precizat că duminică seară, la ora 18,  a fost convocat BEC, iar după terminarea şedinşei va fi emis un comunicat privind soluţia adoptată.

Răspunzând unei întrebări, Greblă a afirmat că dosarul depus de Şoşoacă nu conţine semnături.

„A depus dosarul de candidatură. Nu conţine semnături. Biroul Electoral are obligaţia să examineze toate solicitările de candidatură şi să pronunţe o soluţie de admitere sau de respingere a candidaturii formulate. Împotriva soluţiei Biroului Electoral Central se poate face contestaţie la Curtea Constituţională”, a afirmat Toni Greblă.

BEC a admis, în şedinţa din 3 octombrie, un prim dosar de candidatură la alegerile prezidenţiale depus de Diana Şoşoacă, însă decizia BEC a fost contestată la Curtea Constvituţională.

Curtea Constituţională a anunţat sâmbătă seară, într-un comunicat oficial, că, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, a admis contestaţiile formulate de Amalia Bellantoni şi de Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.

Decizia CCR are drept consecinţă eliminarea Dianei Şoşoacă din cursa electorală pentru Preşedinţie.

Sursa: News.ro

Articolul Preşedintele AEP: Diana Şoşoacă a depus încă un dosar de candidatură, cu puţin timp înainte de expirarea termenului. BEC, convocat duminică, la ora 18, pentru a se pronunţa apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks