AcasăPoliticaCristoiu: Noi suntem nişte slugi băloase; cei de la putere s-au temut...

Cristoiu: Noi suntem nişte slugi băloase; cei de la putere s-au temut că vor supăra UE şi NATO dacă Diana Şoşoacă ar ridica, în campania electorală, teme precum Ucraina, războiul din Orientul Mijlociu, relaţia României cu NATO

Robert Turcescu și Ion Cristoiu au comentat decizia fără precedent a Curții Constituționale a României, de a-i interzice Dianei Șoșoacă să candideze la alegerile prezidențiale.

Potrivit lui Cristoiu, cei aflați la putere s-au temut că dacă Uniunea Europeană sau NATO ar observa că se discută despre aceste teme delicate, ar putea apărea complicații.

„Cauza principală, și vreau să fiu nuanțat și înțeles de dumneavoastră și de telespectatori, este așa-zisa rațiune de stat. Ei au făcut următorul calcul: începe campania electorală, da? Campania electorală va fi, dacă participă și Șoșoacă, spre deosebire de Simion, pe care putem să-l ținem în frâu, ea poate să ridice, la un moment dat, într-o dezbatere, sau având dreptul să vorbească, chestiunea războiului din Ucraina.

Noi întotdeauna am fost slugi băloase. Și atunci, slugile băloase din România au zis ‘dacă Uniunea Europeană, NATO, vede că la noi se discută despre asta? Asta a fost principala rațiune.

Ei văd o campanie electorală în care tema războiului din Ucraina, tema războiului din Orientul Apropiat relația cu NATO, dacă ați observat, transformarea României într-o bază militară, să nu se discute”, a explicat el.

Jurnalistul a menționat că același lucru s-a întâmplat și atunci când, tot prin decizia CCR, au fost comasate alegerile locale cu cele europarlamentare.

Articolul Cristoiu: Noi suntem nişte slugi băloase; cei de la putere s-au temut că vor supăra UE şi NATO dacă Diana Şoşoacă ar ridica, în campania electorală, teme precum Ucraina, războiul din Orientul Mijlociu, relaţia României cu NATO apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks