AcasăPoliticaSingurul, până acum: Silviu Predoiu promite demilitarizarea serviciilor secrete

Singurul, până acum: Silviu Predoiu promite demilitarizarea serviciilor secrete

Candidatul prezidențial Silviu Predoiu este primul, până în prezent, care promite public demilitarizarea serviciilor secrete dacă va fi ales, în condițiile în care România e singura țară europeană și membră NATO cu servicii militare, scrie inpolitics.ro.

Fostul șef al SIE, general cu patru stele în rezervă, a promis asta la Aleph News, răspunzînd unei întrebări puse de analistul Ion Cristoiu:

”Cu certitudine. Planul de reformă al SIE pe care l-am dus la îndeplinire a avut un singur punct neîndeplinit după 10 ani: demilitarizarea SIE. Demilitarizarea serviciilor nu e doar o chestiune de aparență, de cu sau fără uniformă, e o chestie de mentalitate. E o chestiune de revenire în actualitate. SIE avea 92% cadre venite din învățămîntul civil, oameni pe care îi încadram azi și îi făceam mîine ofițeri, fără armată, fără niciun fel de pregătire; nu așa trebuie făcut”.

Întrebat de ce nu s-au demilitarizat serviciile pînă acum, Predoiu a răspuns: ”Pentru că politicianul are impresia că te controlează mai bine dacă ești militarizat, pentru că atunci cînd ești militar ți se suprimă o serie de drepturi și atunci poți fi controlat mai bine. Sau cum îmi spunea un interlocutor cu poziție înaltă, ”lasă mă, că așa vă e frică de tribunalul militar”.

Articolul Singurul, până acum: Silviu Predoiu promite demilitarizarea serviciilor secrete apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks