AcasăPoliticaAlina Gorghiu: Investițiile în infrastructura sistemului judiciar reprezintă o prioritate pentru Ministerul...

Alina Gorghiu: Investițiile în infrastructura sistemului judiciar reprezintă o prioritate pentru Ministerul Justiției. Guvernul a aprobat astăzi suplimentarea bugetului Ministerului cu peste 2,8 mil lei pentru continuarea proiectelor în curs

Alina Gorghiu anunță că investițiile în infrastructura sistemului judiciar reprezintă o prioritate pentru Ministerul Justiției. Guvernul a aprobat astăzi suplimentarea bugetului Ministerului cu peste 2,8 mil lei pentru continuarea proiectelor în curs

”Toate investițiile aflate în desfășurare sunt pentru ca cetățenii plătitori de impozite și taxe să beneficieze de un serviciu public de calitate, de sedii de instanțe spațioase, moderne. În plus, este vorba despre asigurarea  unor condiții de lucru corespunzătoare pentru magistrați și pentru personalul auxiliar. Suplimentarea bugetului Ministerului Justiției era mai mult decât necesară pentru că avem multe proiecte în desfășurare, inclusiv dintre cele care vizează asigurarea încălzirii corespunzătoare în perioada de iarnă. Îi mulțumesc ministrului Boloș pentru înțelegere și suport.” a mai declarat ministra justiției, dna Alina Gorghiu.

Elemente informative:

Guvernul a adoptat în ședința din data de 16 octombrie 2024 un proiect de Hotărâre privind suplimentarea cu 2.821 mii lei credite bugetare a bugetului Ministerului Justiției pe anul 2024, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024.

Investițiile aflate în curs pentru care a fost realizată această suplimentare sunt următoarele:

– sediul Curții de Apel Alba Iulia (instalația interioară de încălzire centrală),
– Palatul de Justiție Cluj (servicii de consultanță )
– sediul Judecătoriei Carei (dotări pentru arhivă, camera pentru audierea minorilor și elementele de evidențiere a instanței)
– Palatul de Justiției Oradea (aparatură pentru camera serverelor)
– arhiva Tribunalului Mureș (sistem de detectare, semnalizare și avertizare incendiu)
– Tribunalul Gorj (servicii de reparație ascensor în lipsa căruia accesul persoanelor cu dizabilități și a vârstnicilor era limitat la unele etaje ale clădirii)
– sediul Judecătoriei Târgu Cărbunești (întocmirea Expertizei Tehnice și a Auditului Energetic în vederea demarării investițiilor prin care clădirea va fi modernizată și reparată)
– sediul Judecătoriei Baia de Aramă (servicii de proiectare în vederea realizării reparațiilor capitale)
– sediul Judecătoriei Medgidia (instalația de încălzire).

Reamintim că în cursul acestui an au fost finalizate mai multe investiții majore în infrastructura sistemului judiciar între care menționăm  Judecătoria Costești (sediul nou), Judecătoria Horezu (sediul nou), Judecătoria Toplița (reabilitare sediu), Judecătoria Carei (modernizare sediu).

Pentru perioada imediat următoare, vor fi făcute eforturi pentru a aduce în faza de finalizare investițiile de la Palatul de Justiție de la Deva (sediul Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva) și de la sediile judecătoriilor Hârlău și Dragomirești.

Articolul Alina Gorghiu: Investițiile în infrastructura sistemului judiciar reprezintă o prioritate pentru Ministerul Justiției. Guvernul a aprobat astăzi suplimentarea bugetului Ministerului cu peste 2,8 mil lei pentru continuarea proiectelor în curs apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks