AcasăRo-Mold NEWSVIDEO // Finanțarea ilegală a partidelor: Deputatul Marina Tauber, filmată când explica...

VIDEO // Finanțarea ilegală a partidelor: Deputatul Marina Tauber, filmată când explica activiștilor cine și când ar urma să primească bani din Rusia

Mai mulți membri ai blocului „Victorie”, condus de fugarul penal Ilan Șor, au rămas dezamăgiți de faptul că gruparea criminală nu a trimis bani din Rusia pentru perioada aprilie-iulie. În acest sens, unii lideri teritoriali au avut o discuție cu deputatul Marina Tauber, care a explicat acestora motivul pentru care ei nu au fost remunerați, dar și a dat asigurări că în perioada campaniei electorale banii vor fi alocați tuturor membrilor blocului, relatează Deschide.MD.

 

 

Sursele Deschide.MD din cadrul blocului „Victorie” au prezentat o secvență video din discuția care a avut loc în luna august dintre deputatul Tauber și liderii teritoriali ai blocului. În cadrul acesteia, parlamentara lui Șor anunță că pentru lunile aprilie-iulie nu sunt prevăzuți bani pentru activiști. Totuși, începând cu luna august aceștia vor primi, din nou, „salarii” de la Moscova.

Va fi dublat. Adică, se va achita încă o dată. Este vorba de lunile din campanie. Sunt încă câteva regiuni care nu au reușit să meargă la Moscova – lor, la fel, se vor transfera banii pe card. Faptul că oamenilor li s-au transmis (banii – nota red.), dar din anumite motive nu au ajuns, am rugat ca toți conducătorii să facă o inventariere și să transmită (informația – nota red.) Departamentului de Monitorizare. Ne vom gândi ce să facem”, a spus Tauber.

La un moment dat, parlamentara este întreruptă de fostul vicepretor al sectorului Ciocana din capitală, actualul reprezentant al „Renașterii” lui Șor, Oleg Suslov. Acesta susține că reprezentanții „Șansă” – o altă formațiune afiliată lui Șor – urmează să primească remunerări pentru perioada aprilie-iulie, însă deputatul Marina Tauber îl contrazice.

Nu, ei nu vor primi. Toți activiștii au primit bani până în luna martie. Iar în lunile aprilie, mai, iunie și iulie nu sunt prevăzute remunerări. Este prevăzută acum remunerarea tuturor pentru august”, a conchis Tauber.

De menționat că în ultimele luni oamenii legii au efectuat sute de percheziții la reprezentanții blocului „Victorie” într-o cauză penală pornită pentru finanțarea ilegală a partidelor, spălarea banilor și coruperea alegătorilor. Potrivit IGP, doar în luna septembrie gruparea „ȘOR” a trimis din Rusia 15 milioane euro pentru proteste și alte acțiuni de destabilizare a situației din R.Moldova.

Articolul VIDEO // Finanțarea ilegală a partidelor: Deputatul Marina Tauber, filmată când explica activiștilor cine și când ar urma să primească bani din Rusia apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks